Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ξαναχτύπησε» ο Γιώργος... Φούντας


Απέδωσε στα Μνημόνια την αύξηση της χρήσης χασίς! 
Πρότεινε μικρές καλλιέργειες για ίδια κατανάλωση

Μέχρι και την οικονομική κρίση και το Μνημόνιο, όπου ο ίδιος μας έβαλε, επικαλέστηκε ο... απίστευτος Γιώργος Παπανδρέου για να δικαιολογήσει την ένθερμη υποστήριξή του στην πλήρη αποποινικοποίηση του χασισιού, λέγοντας ανερυθρίαστα ότι, επειδή οι Eλληνες περνούν μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής επιβάρυνσης, το έριξαν στη... φούντα.

Μιλώντας χθες στη Βουλή, όπου προσήλθε στις συναρμόδιες επιτροπές για να τοποθετηθεί επί του σχετικού νομοσχεδίου ως ειδήμων, ο παλαιόθεν γνωστός θιασώτης της αποποινικοποίησης της ινδικής κάνναβης είπε ότι αυξήθηκε η χρήση ουσιών λόγω λιτότητας και επανέλαβε όχι μόνο τα περί φαρμακευτικής χρήσης, αλλά τάχθηκε υπέρ της… γλάστρας στο μπαλκόνι, φτάνοντας στο σημείο να ζητήσει να επιτραπεί και η μικρή καλλιέργεια για ίδια χρήση.

Υποστήριξε, δε, ότι το χασίς είναι λιγότερο επικίνδυνο από το αλκοόλ και το τσιγάρο, και πως η χρήση του είναι ενδεδειγμένη για κάθε ασθένεια, αφού επιδρά θετικά, όπως είπε, σε πλήθος παθήσεων.

Κατά τα λοιπά, το νομοσχέδιο -που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια- υπερψηφίστηκε χθες στις συναρμόδιες επιτροπές από ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗ.ΣΥ., ΑΝ.ΕΛ. και Ποτάμι. Το καταψήφισαν η Ν.Δ., η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ την επιφύλαξή της εξέφρασε η Eνωση Κεντρώων.

Η κυβερνητική πρόταση δέχθηκε τα ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση, με τη «γαλάζια» παράταξη να τη χαρακτηρίζει συγκεκαλυμμένη προσπάθεια νομιμοποίησης της ευφορικής χρήσης της κάνναβης. «Γίνεται απολύτως σαφές ότι προωθείται η μαζική και χωρίς ασφάλεια καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα» υποστήριξε μάλιστα ο εισηγητής της Ν.Δ. Κώστας Βλάσης.

Παρά τη θετική ψήφο, και η ΔΗ.ΣΥ. μίλησε για ένα νομοσχέδιο ανέτοιμο και ημιτελές, ενώ κάθετα αντίθετο εμφανίστηκε το ΚΚΕ, που ζήτησε παράλληλα την απόσυρση του σχεδίου νόμου. «Η κυβέρνηση, πλασάροντας το τρίπτυχο “ανάπτυξη - κέρδη - δουλειές”, το κάνει για να δικαιολογήσει το έγκλημα σε βάρος της νέας γενιάς» υποστήριξε μάλιστα ο Μανώλης Συντυχάκης. Επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από την Eνωση Κεντρώων, που μίλησε για πλήθος εκκρεμών ζητημάτων, όπως η απουσία πρόβλεψης για ορισμένο αριθμό αδειών.

«Ανακάλυψε» ευθύνες Καραμανλή και για την υπόθεση Novartis!

Αδιόρθωτος ο Γιώργος Παπανδρέου, που, ενώ «βούλιαξε» τη χώρα και την οδήγησε στην υπαγωγή στα Μνημόνια και στην επιτροπεία, συνεχίζει να έχει εμμονή με τον Κώστα Καραμανλή. Ακόμα και για το σκάνδαλο της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μίλησε για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες του Καραμανλή για την εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης», ξεχνώντας ότι ο ίδιος ηγήθηκε του ΠΑΣΟΚ, που συνέδεσε το όνομά του όσο κανένα άλλο κόμμα με σκάνδαλα και «μίζες». Οσο για την έρευνα της προανακριτικής, αρκείται να πει μόνο ότι πρέπει «να αποδοθούν ευθύνες, αλλά όχι λάσπη σε πολιτικούς», καθώς «το θέμα είναι να μην κόψουμε το κεφάλι του αντιπάλου, αλλά να σταματήσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Για το Σκοπιανό μίλησε για την εθνική συνεννόηση που υπήρχε επί Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, πρόσθεσε ότι «η σύνθετη ονομασία είναι η “κόκκινη γραμμή”» και ισχυρίστηκε ότι σήμερα «δεν υπάρχει ρεαλιστική λύση χωρίς την αποδοχή του όρου “Μακεδονία”».
Ερωτηθείς για τον πρώην συνεργάτη του και νυν υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, απάντησε: «Είχα συνεργάτες με ευρεία αντίληψη. Είχε καλό και στρατηγικό μυαλό, απλά εγώ δεν τον έκανα υπουργό».

Για το θέμα των επιδομάτων σε πολιτικούς, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε αν θα έχουμε ανεξάρτητους βουλευτές με αξιοπρέπεια ή εξαρτώμενους από συμφέροντα» και κατέληξε: «Στην Αμερική οι περισσότεροι βουλευτές είναι εκατομμυριούχοι και τα χρήματα για την επανεκλογή είναι τεράστια».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ρεσιταλ προπαγανδας σε ολα τα επιπεδα!

    Να νομιμοποιηθει η χρηση κανναβης,αφου ειναι λιγοτερο επικινδυνη απο

    τσιγαρο και αλκοολ και ας κυκλοφορουν οι Ελληνες σαν ζομπι!

    Και αφου αποδεχθηκε τα μνημονια για το καλο του τοπου,συνεπως θα πρεπει να

    αποδεχθουμε και τις συνεπειες των μνημονιων ως κατι καλο!

    Στο καθε σκανδαλο,φτανουμε τωρα στο προηγουμενο σημειο, οπου οι

    γαλαζοπρασινοι αλληλοκατηγορουνταν για το ποιος εφαγε τα περισσοτερα!

    Παντως προς το παρον δεν λεει "μαζι τα φαγαμε"!!

    Ο τζεφρυ μας δινει τα "φωτα" του περι "ρεαλιστικης λυσης" στο Σκοπιανο!

    Δεν τολμαμε να ρωτησουμε εαν χρησιμοποιησε ιστορικα επιχειρηματα για να

    αποδειξει την κλοπη του ονοματος και της Ιστοριας της Μακεδονιας, γιατι

    ενδεχομενως θα μπερδευοταν στην γεωγραφια!

    Αλλη Μακεδονια θα ελεγε,αλλη θα εννοουσε,αλλη θα καταλαβαινε!

    Οσο για την υποστηριξη στον κοτζια ,κι αυτη αναμενομενη!

    Κυλισε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι!!

    Οσο για την "αξιοπρεπεια" των πολιτικαντηδων,το εμπεδωσαμε!

    Για να ειναι "ανεξαρτητος" ενας βουλευτης πρεπει να παιρνει επιδοματα!

    Και στην Ελλαδα οι βουλευτες δεν ειναι εκατομμυριουχοι ,οπως στην Αμερικη!

    Ξεχναει να αναφερει ομως ποσες μιζες επαιρναν οι βουλευτες,ακομα και οταν

    οι μισθοι τους ηταν παχυλοι, και το σημαντικοτερο,ξεχναει να αναφερει ποσοι

    βουλευτες και συμβουλοι τους κατεχουν off-shore εταιρειες!

    Πιο "αξιοπρεπεις" πεθαινετε, τζεφρυ!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]