Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γι αυτό ο Ερντογάν εισέβαλε στο Αφρίν


Ο στόχος της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας και της κατάληψης του Αφρίν απο τα τουρκικά στρατεύματα, είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας σε ολο το μήκος των τουρκο-συριακών συνόρων, εξηγεί ο καθηγητής Κων. Φίλης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, ώστε να ανασχεθούν οι Κούρδοι της Συρίας και οι στρατιωτικές τους οργανώσεις, που έχουν στενές σχέσεις με το ΠΚΚ.

Σε αυτήν την επιχείρηση είχε και έχει συνεργάτες τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες της Συρίας που μάχονται τον Ασαντ. Αλλά παρά την επιτυχία της επιχείρησης, οι κίνδυνοι για την Αγκυρα απο τα στρατιωτικά παιχνίδια Ερντογάν είναι μεγάλοι.

Πρώτον, η Άγκυρα βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με την Ρωσία αλλά και με τις Ηνωμένες Πολιτείες που στηρίζουν τους Κούρδους που μάχονται το καθεστώς Άσαντ.

Δεύτερον, η Τουρκία βρίσκεται εκτεθειμένη σε αντεπιθέσεις απο τους ετοιμοπόλεμους Κούρδους και φυσικά κινδυνεύει πλέον με μια αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στο εσωτερικό της, με ότι αυτο θα σημάνει για την οικονομία και τον τουρισμό. Η επιχείρηση στο Αφρίν, προσθέτει ο Κ. Φίλης είχε σαφώς και εσωτερική στόχευση. Εξυπηρετεί το αφήγημα του Ερντογάν για την μεγάλη Τουρκία, που είναι στρατιωτική υπερδύναμη και μπορεί να τα βάζει ταυτόχρονα με πολλούς αντιπάλους.

Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου είναι σαφές: Η Τουρκία είναι μια περιφερειακή υπερδύναμη και όλοι πρέπει να την σέβονται…Ένα μήνυμα που απευθύνεται και προς της Ηνωμένες Πολιτείες που κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στους συμμάχους τους Κούρδους και την Τουρκία.

Τι σημαίνει η επιχείρηση στο Αφρίν της Συρίας για την Ελλάδα; Σε περίπτωση που η εκστρατεία δεν θα έχει την τροπή που επιθυμεί ο Ερντογάν, εξηγεί ο κ.Φίλης, είναι πολύ πιθανό να δούμε και για λόγους αποπροσανατολισμού, μια εξαγωγή της κρίσης στο Αιγαίο. Ένα θερμό επεισόδιο για επίδειξη δύναμης από τον Ερντογάν. Γι αυτό η Ελλάδα πρέπει να είναι σε επιφυλακή όπως επίσης πρέπει να είναι σε επιφυλακή και οι εταίροι και οι σύμμαχοι της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]