Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχει «κράτος των Αθηνών»;


Του Άγη Βερούτη

Τις τελευταίες ημέρες, και ειδικότερα μετά το επεισόδιο της Κυριακής στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ακούγεται εντονότατα από συμπατριώτες της Μακεδονίας μια ομοβροντία παραπόνων αναφορικά με την αδικία την οποία υφίστανται Θεσσαλονικείς και λοιποί Βορειοελλαδίτες, τόσο στη λήψη αποφάσεων όσο και στις κρατικές επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα έναντι του επονομαζόμενου «κράτους των Αθηνών». Η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία έχει ως εξής: «Αν δεν αθωωθεί ο Σαββίδης για το επεισόδιο της Κυριακής», ή «αν δεν κερδίσει φέτος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ», ή «αν συνεχίσει η αδικία τού να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για τη χώρα στο «κράτος των Αθηνών», τότε «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΚΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ».

Από την άλλη πλευρά, οι πρόσφατες φημολογούμενες απειλές του επιχειρηματία, ότι θα ανοίξει το στόμα του και θα κάψει Τσίπρα, Παππά και Καμμένο με όσα θα αποκαλύψει, σίγουρα δεν αφορούν αποκαλύψεις που ήδη έχει κάνει για τον ρόλο του ως «λαγού» στην αύξηση του τιμήματος των τηλεοπτικών αδειών, στη διαδικασία που κατέρρευσε στο ΣτΕ.

Πώς άλλωστε να αποκαλύψεις κάτι το οποίο έχεις ήδη πει; Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των γεγονότων και των δηλώσεων οδηγεί δυστυχώς σε υπόνοιες ότι πιθανόν οι όποιες συνεννοήσεις ανάμεσα στον μεγαλοεπιχειρηματία και τους
αναφερθέντες από εκείνον κυβερνώντες αφορούν κάτι άλλο. Κακές γλώσσες λένε ότι πιθανόν θα έχει να κάνει με την κατευναστική ικανότητα του πρώτου απέναντι στον «λαό του ΠΑΟΚ» σε μια ενδεχόμενη δυσμενή για τη χώρα μας επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων. Κακές γλώσσες λένε πως πριν από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για το Σκοπιανό ξεκαθαρίσουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως δεν υπάρχουν περιθώρια για παιχνίδια με τη Μακεδονία, υπήρχε διάχυτη μια διάθεση υποβιβασμού και βιασύνης για την επίλυση του Σκοπιανού, ακόμα και εις βάρος της χώρας μας!

Αν όντως τελικά αποδειχθούν αυτά που φαρμακολογούνται από κακές γλώσσες, αναφορικά με διευκολύνσεις από πλευράς της κυβερνήσεως προς τον μεγαλοεπιχειρηματία, με αντάλλαγμα την κατευναστική του ενεργοποίηση σε μια προαναγγελθείσα δυσμενή για την Ελλάδα εξέλιξη στο Σκοπιανό, ίσως θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την διχαστική ρητορική περί ακρωτηριασμού της χώρας μας και τη συλλογιστική περί «κράτους των Αθηνών». Εξάλλου, ποιες χώρες έχουν διαφορετικό εθνικό στρατό και διαφορετικό τοπικό στρατό, παρά εκείνες που από εθνικά κράτη γίνονται ομοσπονδιακά; Μήπως θα πρέπει να μπούμε σε βαθιά περισυλλογή για τον ρόλο που προσπαθεί να διαδραματίσει η σημερινή κυβέρνηση (ευτυχώς χωρίς αποτελεσματικότητα) στα εθνικά θέματα και, αντί να αερολογούμε περί τριχοτόμησης της γείτονος Τουρκίας, να αρχίσουμε να εξετάζουμε με σοβαρότητα τη ρητορική περί «κράτους των Αθηνών»;

* Το άρθρο δημοσιεύθηκε στον Φιλελεύθερο την Παρασκευή 16 Μαρτίου
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Σωστότατος ο αρθρογράφος. Όμως εσείς κ.κ. στρατηγοί, υποστράτηγοι, ταξίαρχοι και όλο το στράτευμα, εν ενεργεία, εν αποστρατεία και εφεδρεία, πώς ανέχεστε ένα μωροφιλόδοξο (εθνο)μηδενικό, που ακούει στο όνομα Κοτζιάς, να διακηρύττει, εμμέσως πλην σαφώς, (τσακίζοντας το φρόνημα του λαού και τη δική σας αξιοπρέπεια) ότι αν συμβεί θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα χάσουμε(!);
    Δεν υπήρξε ούτε καν μια λεκτική απάντηση, ένα ψήφισμα από συλλόγους εφέδρων, για να μη μιλήσω για παραιτήσεις ανωτάτων στελεχών, γιατί αυτά δε γίνονται πια στην Ελλάδα, έχει χαθεί το περίφημο και μοναδικό ελληνικό “φιλότιμο”, -η ακραία βαθμίδα της αξιοπρέπειας!
    Και δεν ήταν καθόλου τυχαίο αυτό που είπε το μωροφιλόδοξο (εθνο)μηδενικό. Προετοιμάζουν το λαό για υποχώρηση, επειδή δήθεν δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την Τουρκία. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνον αν όλος Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ τους πάρουμε ΟΛΟΥΣ φαλάγγι...
    Αλλιώς πλιάτσικο, θάνατος και βιασμοί, από τους Τούρκους -και όχι μόνον... και ο νοών νοήτω- σε μας και τα παιδιά μας. Σκεφθείτε την εικόνα. Είναι εφιάλτης!
    Ένας εφιάλτης από τον οποίο μόνον ο καλός στρατηγικός σχεδιασμός, η ανδρεία μας και ο Θεός μπορούν να μας σώσουν, κατά το σοφό εκείνο: “συν Αθηνά και χείρα κίνει”. Αυτοοργανωθείτε Έλληνες. Η μπόρα έρχεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως μαινόμενη μέγαιρα αντιμετώπισε δημοσιογραφ-ίσκα του “Ε” (έχανε τα λόγια της, γούρλωνε τα μάτια της, έτρεμε εσωτερικά από το άγχος) την όντως μεγάλη Ελληνίδα, τη δικηγόρο κ. Ειρήνη Μαρούπα, που ως προοίμιο άλλου θέματος θέλησε να πει, εντελώς νηφάλια και με χαμόγελο, ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι.
    Αυτή είναι μία ακόμα ισχυρότατη ένδειξη, αν όχι απόδειξη, ότι η κυβέρνηση έχει δώσει στα απανταχού φερέφωνα της την εντολή να αποκλείσουν τις λέξεις “πόλεμος” και “ετοιμοπόλεμος λαός”, από τα λεξιλόγια τους.
    Αν δε δώσει ο Θεός, γιατί εμάς δε μας βλέπω ικανούς να το πράξουμε, να κατέβουν οι εθνοπροδότες από το θρονί τους, αυτοί το πάνε φιρί-φιρί να δώσουν ό,τι θέλει στην Τουρκία, που θα ζητήσει πολύ περισσότερα για να πάρει αυτά που θέλει και οι “δικοί” μας να το παρουσιάσουν σαν έναν έντιμο συμβιβασμό, δήθεν για να μη χυθεί αίμα! Ξέρουν αυτοί οι τσαρλατάνοι από “έντιμους συμβιβασμούς”, είναι οι κορυφαίοι του είδους.

    Έλληνες, αυτοοργανωθείτε, αφού θαυμάσετε την τηλεοπτική στιχομυθία εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=6LPaK6CY_P8
    Δε μας θέλουν ετοιμοπόλεμους; -φυσικά επειδή φοβούνται! Θα γίνουμε μόνοι μας! Όχι αύριο. Σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]