Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

18 ώρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για «καταπιεσμένα αδέλφια» σε Ξάνθη - Κομοτηνή δεν υπάρχει απάντηση από το ΥΠΕΞ


Δεκαοκτώ ώρες μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για «καταπιεσμένα αδέλφια» σε Ξάνθη - Κομοτηνή ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από το ΥΠΕΞ

Χθες προχώρησε σε πρωτοφανή δήλωση για «τα αδέλφια μας τους Τούρκους που καταπιέζονται στην Ξάνθη και την Κομοτηνή» ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, σε ομιλία του επί τη ευκαιρία του «θριάμβου» στην Αφρίν η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σακάρια, όπου περιέγραψε εμμέσως πλην σαφώς τα όρια της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας, έτσι όπως τα φαντάζεται.

Αναφέρθηκε και σε περιοχές της Βουλγαρίας όπου κατοικούν 1.000.000 τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι για να εισπράξει απάντηση από το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση.

Δεν φοβούνται να απαντήσουν οι Βούλγαροι που το 10% του πληθυσμού τους είναι τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι και δεν απαντάμε εμείς!

Η σιωπή του ΥΠΕΞ έρχεται να προστεθεί στην αδιανόητη φερόμενη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, ο οποίος ενημερώνοντας την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει σε Αιγαίο και Θράκη η τουρκική επιθετικότητα είπε (την δήλωση την αναφέρει το η κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"): «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα»!

Ακόμα και γι αυτό το ΥΠΕΞ δεν έδωσε καμία απάντηση και δεν επιχείρησε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Τώρα με τα «καταπιεσμένα αδέλφια» σε Ξάνθη-Κομοτηνή γιατί σιωπούμε; Δεν ξέρουν στο ΥΠΕΞ ότι η σιωπή είναι αποδοχή των ισχυρισμών των Τούρκων; Επιτρέπουμε κάτι τέτοιο; Μήπως είναι στα πλαίσια της ηττοπάθειας που διακατέχει την ελληνική πολιτική ηγεσία;

Εάν η δήλωση Ν. Κοτζιά (την οποία επαναλαμβάνουμε δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα στην κυριακάτικη έκδοσή του) έχει όντως λάβει χώρα, τότε υπάρχει πνεύμα ηττοπάθειας και απορρίπτει εκ των προτέρων την πιθανότητα να ηττηθεί η Τουρκία από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε «θερμό» επεισόδιο που θα προκαλέσει η ίδια.

Συνεπώς επιλέγεται η τακτική του «κάνουμε πως δεν ακούσαμε τίποτα».
Η όλη στάση δείχνει προδιάθεση εθνικών υποχωρήσεων.
Οι δηλώσεις Ερντογάν πρέπει να απαντηθούν άμεσα και κυρίως κατάλληλα.

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λίγες ώρες μετά το πρώτο χτύπημα του μωροφιλόδοξου (εθνο)μηδενικού δια της "ετυμηγορίας" του ότι σε ένα θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους η Ελλάδα θα χάσει,(δες το σχόλιο μου για το θέμα εδώ: https://kostasxan.blogspot.gr/2018/03/blog-post_788.htm ) το μωροφιλόδοξο (εθνο)μηδενικό ξαναχτύπησε: δια της ΑΦΩΝΙΑΣ του αυτή τη φορά. Μπλέξαμε Έλληνες! Και να δούμε πώς θα ξεμπλέξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]