Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ογκώδης διαδήλωση στα Σκόπια ενάντια στην αλλαγή του ονόματος «Μακεδονία»


Χιλιάδες πολίτες της ΠΓΔΜ διαδήλωσαν την Κυριακή στο κέντρο των Σκοπίων κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας ενώ σε ανάλογη διαδήλωση στην Αυστραλία κάηκαν Ελληνικές σημαίες.

Οι συμμετέχοντες φώναζαν το σύνθημα «Είμαστε ‘Μακεδόνες’» και συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την σκοπιανή κυβέρνηση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Έθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Φωτογραφίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία εικονίζουν αρκετούς συγκεντρωμένους να κρατούν σημαίες που φέρουν τον Ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία της χώρας έως ότου η χρήση της απαγορεύτηκε με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995.

Tο συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM.

«Είμαστε εδώ επειδή […] το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα [και] η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία [σκληρή] στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]