Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελικά αποστράτευσαν τον Ταξίαρχο που ανέδειξε το σκάνδαλο πυρομαχικών για την Σαουδική Αραβία


Tου Λάμπρου Τζούμη

Ο Ταξίαρχος Τεχνικού Παπαδάκης Μισαήλ, που ανέδειξε το σκάνδαλο της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική καθόσον δεν συναίνεσε στις μεθοδεύσεις του ΥΕΘΑ, υποβάλλοντας αναφορά παραπόνων στο επεισόδιο μαζί του κρίθηκε από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο «ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του» δηλαδή… αποστρατεύτηκε αυτεπαγγέλτως!

Ο κ. Παπαδάκης με την αναφορά που υπέβαλλε κατέρριψε τους ισχυρισμούς του κ. Καμμένου περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το ρόλο, τη δράση και τις απειλές που δέχθηκε από τον φερόμενο ως μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο. Ο Δντης της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων κ. Κυριακίδης στην κατάθεσή που έδωσε σχετικά με το θέμα, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Βήμα της 4 Φεβ. 18, αιτιολόγησε ως εξής την επιλογή του ταξίαρχου Παπαδάκη και την τοποθέτησή του στη ΓΔΑΕΕ :
«Ο ταξίαρχος Παπαδάκης τοποθετήθηκε στη ΓΔΑΕΕ κατόπιν προσωπικού μου αιτήματος προς τον κ. Αρχηγό ΓΕΣ για την τοποθέτηση αξιωματικού με σχετική εμπειρία σε διαδικασίες προμηθειών και άψογου ήθους. Η απάντηση που έλαβα περί τον Φεβρουάριο 2017 ήταν ότι θα σου στείλω εκ των αρίστων που έχω, τον ταξίαρχο Παπαδάκη, ο οποίος έχει μακρά εμπειρία σε διαδικασίες προμηθειών και είναι δοκιμασμένος για το ήθος του. Ανάλογη επιβεβαίωση είχα από οποιονδήποτε έθεσα σχετικό ερώτημα. Αυτά τα προσόντα, χαρακτήρα, ήθος, διαπίστωσα κατά την επτάμηνη συνυπηρέτησή μας».
Αυτόν τον «άριστο και άψογου ήθους» αξιωματικό αποστράτευσε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Ποιό είναι το μήνυμα που περνάει στα στελέχη μετά από αυτό:
«Το θάρρος της γνώμης αποτελεί μειονέκτημα, η αφωνία επιβραβεύεται. Όσοι εναντιώνονται ή γίνονται ενοχλητικοί, δεν είναι δηλαδή «yes man», απομακρύνονται τάχιστα.»
Ο ΥΕΘΑ ακολουθεί επακριβώς τη συμβουλή περί ασκήσεως εξουσίας του τυράννου της Μιλήτου Θρασύβουλου στον τύραννο της Κορίνθου Περίανδρο «Κολούειν τους υπερέχοντας» Δηλ. «Ότι προεξέχει κόβεται».
Ο Περίανδρος, ένας από τους Επτά Σοφούς της αρχαίας Ελλάδας, ήταν επίσης και τύραννος της Κορίνθου, διαδεχθείς τον πατέρα του Κύψελο, ο οποίος, μετά από τριάντα χρόνια τυραννίας, είχε αφήσει φήμη σκληρού και αιμοβόρου, ή όπως ακριβώς αναφέρει ο Ηρόδοτος «πολλοὺς μὲν Κορινθίων ἐδίωξε, πολλοὺς δὲ χρημάτων ἀπεστέρησε, πολλῷ δέ τι πλείστους τῆς ψυχῆς». Ο Περίανδρος έστειλε άνθρωπό του στον τύραννο της Μιλήτου Θρασύβουλο, με τον οποίο είχε αποκτήσει φιλικές σχέσεις, και ρωτούσε να μάθει με ποιο τρόπο θα εξασφάλιζε μεγαλύτερη σταθερότητα στο καθεστώς του και θα κυβερνούσε όσο γίνεται καλύτερα την πόλη.
Ο Θρασύβουλος πήρε τον απεσταλμένο του Περίανδρου έξω από την πόλη, και ενώ διέσχιζε τα μεστωμένα στάχυα, μόλις έβλεπε κάποιο στάχυ να υψώνεται πάνω από τα άλλα, το τσάκιζε και το έριχνε καταγής. Στο τέλος με τον τρόπο αυτό τα πιο καμαρωτά και τα πιο ψηλά στάχυα τα ρήμαξε.
Επιστρέφοντας στην Κόρινθο ο απεσταλμένος, ανέφερε στον Περίανδρο πως συμβουλή καμιά δεν του έδωσε ο Θρασύβουλος, ένας άνθρωπος με σαλεμένο μυαλό, που ρήμαζε την ίδια τη σοδειά του, και του διηγήθηκε τα καμώματα του Θρασύβουλου.
Αλλά ο Περίανδρος κατάλαβε το νόημα του μηνύματος του, ότι δηλαδή τον συμβούλευε να σκοτώνει τους πολίτες που ξεχωρίζουν απ᾽ τους άλλους («τοὺς ὑπερόχους τῶν ἀστῶν φονεύειν»), επειδή αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι για την εξουσία του.

* Ο κ. Λάμπρος Τζούμης είναι Αντιστράτηγος ε.α.
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]