Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Ποιος μπήκε που στον Έβρο”; Θα το ξέραμε αν το ρωσικό σύστημα που έχουμε δεν σάπιζε σε αποθήκες!


Του Δήμου Βερύκιου

– Ποιος μπήκε που; Οι «δικοί» μας μπήκαν στο δικό τους έδαφος ή εκείνοι μπήκαν στο δικό μας;
Το καίριο αυτό ερώτημα δεν θα ετίθετο κατά το τελευταίο συμβάν στο Έβρο με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τις Τουρκικές Αρχές εάν είχε ενεργοποιηθεί το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών», που το 2009 είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ επί Διοικήσεων Κοραντή & Παπαγγελόπουλου.
Πρόκειται για ένα σύστημα με εξελιγμένο ρωσικό λογισμικό που ωστόσο το 2010 μπήκε σε βαθιά… κατάψυξη επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, προκαλώντας αλληλοσπαραγμό στα σωθικά της ΕΥΠ.
Εάν λειτουργούσε το συγκεκριμένο σύστημα θα υπήρχε σήμερα πλήρη απεικόνιση του «επεισοδίου» στη συνοριακή γραμμή στον Έβρο και με σαφήνεια θα διαπιστώνονταν εάν οι Έλληνες στρατιωτικοί είχαν περάσει στο τουρκικό έδαφος όπως παραδέχεται και το ελληνικό ΥΠΕΘΑ ή εάν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο έδαφος μας για να πιάσουν τους Έλληνες στρατιωτικούς όπως ευρέως μεταδίδει το «Ράδιο Αρβύλα».

Για την εν λόγω προμήθεια κατηγορήθηκαν επί κυβερνήσεως ΓΑΠ και αθωώθηκαν με βούλευμα δεκάδες στελέχη της ΕΥΠ και του Υπουργείου Οικονομίας…!!!

Σήμερα το σύστημα εξακολουθεί και σαπίζει στα κουτιά, ενώ η εταιρία έχει προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια κατά του Δημοσίου για αδράνεια και έχει δικαιωθεί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιοι εκ των συνδικαλιστών της ΕΥΠ που το 2009 πολέμησαν μετά μανίας το «Δορυφορικό Γεωγραφικό Σύστημα» δικάζονται σήμερα για δουλεμπόριο!
Μήπως κάποιοι ήθελαν την χώρα «ξέφραγο αμπέλι» για να μπορούν να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους;

Σχόλιο ιστολογίου: Για το συγκεκριμένο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης έχουμε γράψει σειρά άρθρων. Σας προτείνουμε να διαβάσετε με προσοχή δύο από αυτά, σημειώνοντας πως εάν η Ελλάδα είχε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ σύστημα ενημέρωσης, τότε θα μπορούσε να μην εξαρτάται από τρίτες (σύμμαχες) χώρες για συγκέντρωση πληροφοριών που αφορούν τα ελληνικά συμφέροντα και την ελληνική ασφάλεια. Και όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι θα σήμαινε αυτό για τον τομέα πληροφοριών, χωρίς "φιλτραρίσματα"... 

  1. Με εγκληματικές εθνικά αποφάσεις άφησαν ακάλυπτα τα σύνορα της χώρας!!!
  2. Η κομματική καμαρίλα εμπόδισε σκανδαλωδώς τον διασυνοριακό έλεγχο της χώρας από την ΕΥΠ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Αξιότιμε κ.Τερζή
    Θεωρώ υποχρέωση μου να σας ευχαριστήσω για την ανάρτηση/υπόμνηση παλαιοτέρων σχολίων σας με την εκτενή κάλυψη της ΕΘΝΙΚΗΣ υπόθεσης του Γεωγραφικού Συστήματος. Υπήρξατε από τους ελάχιστους που το έπραξαν. Σήμερα, και με αφορμή την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, κάποια ΜΜΕ ανακαλύπτουν -με καθυστέρηση πολλών ετών- τι θα είχε προληφθεί εάν λειτουργούσε το GIS. Κάλλιο αργά παρά ποτέ .Θα μου επιτρέψετε, για να φρεσκάρω τη μνήμη των επισκεπτών του ιστολογίου σας και να ενημερώσω όσους την αγνοούν, τη δήλωση που είχα κάνει στο ιστολόγιο σας, τον Ιούλιο 2014 :
    "Απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι τυφλή, αδέκαστη και ακομμάτιστη και τίναξε στον αέρα μία άθλια σκευωρία.Το ερώτημα είναι εάν η σημερινή συγκυβέρνηση θα έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει τον λογαριασμό από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς αυτής της σκευωρίας.
    Ποιος άραγε θα λογοδοτήσει για την πελώρια ζημιά που υπέστη η Πατρίδα από την μη υλοποίηση του GIS;
    Ποιοι κέρδισαν -και συνεχίζουν να κερδίζουν- από τον μη έλεγχο των συνόρων;
    Όσοι πούλησαν -και συνεχίζουν να πουλάνε- την Πατρίδα θα μείνουν ατιμώρητοι;"
    Όσα είπα τότε ισχύουν σήμερα στο ακέραιο.
    Και πάλι ευχαριστώ
    Ιωάννης Κοραντής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κοραντή, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αλλά ως ιστολόγιο κάναμε το αυτονόητο που επέβαλλε η κοινή λογική. Χωρίς να έχουμε ειδικές γνώσεις ή πληροφορίες επί του συστήματος, βασιζόμενοι στην χρηστικότητα των νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή τους επί της συνοριακής (και όχι μόνο) ασφάλειας της χώρας, τονίσαμε την προδιαγεγραμμένη εθνική ζημία και τους επερχόμενους κινδύνους που διαγράφονταν από την μη λειτουργία του, ενώ τολμήσαμε και σκιαγραφήσαμε επαρκώς τους εμπλεκόμενους "φορείς", πρόσωπα και "συμμάχους" που απολάμβαναν διαφόρων οφελημάτων από την ακύρωση λειτουργίας του συστήματος αυτού. Στο σημείο αυτό θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε πως εάν το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργούσε, όχι μόνο θα είχαμε πολλά οφέλη σε επίπεδο ειδικών πληροφοριών, αλλά επιπλέον δεν θα είχαμε τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης και πιθανότατα το "θέμα" με την σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τους τούρκους όχι μόνο να μην είχε συμβεί, αλλά να είχε και την τελείως αντίστροφη εξέλιξη. Και το αφήνουμε εδώ, ελπίζοντας πως οι επόμενοι κυβερνήτες της χώρας θα τολμήσουν να θέσουν τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων και όχι μόνο να αποκαλύψουν τα πρόσωπα και τα συμφέροντα που έβλαψαν την Ελλάδα με την ακύρωση της λειτουργίας του, αλλά θα τιμωρήσουν παραδειγματικά τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και κρατκούς υπαλλήλους που συνήργησαν σε μια πράξη που χαρακτηρίζεται -προσωπική μας άποψη- ως "εσχάτη προδοσία". Μα κύρια ευχή μας είναι να τιμηθούν όπως τους αξίζει όσοι πολεμήθηκαν βρώμικα (έως και σήμερα) επειδή επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο στον Δήμο Βερύκιο για την κριτική του επί του θέματος αλλά και πολλά μπράβο στο ιστολόγιό σας για τη διορατικότητα που είχατε να υποστηρίξετε θερμά και να αναδείξετε το θέμα στη σωστή του διάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι παρατηρήσεις του κυρίου Βερύκιου είναι λακωνικές και μεστές περιεχομένου. Δυστυχώς, ούτε αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να προασπίσει τη χώρα όπως πρέπει και όπως υποχρεούται με βάση το Σύνταγμα. Οι Τούρκοι κάνουν όσα κάνουν επειδή "τους παίρνει" και επειδή έχουν πλάτες μια σειρά αχαρακτήριστων πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων, στον απόλυτο βαθμό συντεταγμένων με συμφέροντα που λειτουργούν κατα της χώρας και που δεν διστάζουν με την βοήθεια εσωτερικών εργαλείων να απογυμνώνουν την χώρα από υλικά και ανθρώπους που αντιδρούν στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία (και ακόμη χειρότερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ευχάριστη έκπληξη από τον Βερύκιο και μια ακόμη απόδειξη πως το αυτό το ιστολόγιο έδωσε συγκεκριμένες μάχες όταν κάποιοι άλλοι δεν ήξεραν όχι μόνο ότι υπήρχαν προβλήματα, αλλά ούτε καν ότι κάποιοι είχαν κηρύξει έναν μυστικό και βρωμικο πόλεμο στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια Κωνσταντίνε και σε όλη την ομάδα του ιστολογίου γιατί μας λέτε πολλά που εμείς αργούμε πολύ να τα καταλάβουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο για το Βερυκιο που αναδικνυει το υποβαθρο του τεραστιου θέματος και μπραβο στο ιστολογιο που η αποψη του τεκμηριωμενη εδω και καιρο εκρουε τον κωδωνα του κινδυνου.
    Ρε μπίκα παπαγεωργιου τσαντριζε που κανατε οτι αλητεια υπηρξε για να μην εχει η ΕΥΠ το GIS τωρα κοιμάστε ησυχοι??? Προδοτες πουλημενα τομαρια κοιταξτε τα παιδια πως τα πηγαινουν αλυσοδεμενα οι λωλοτουρκοι και κοιταχτητε στο καθρεφτη.
    οσο για το συμβουλο του Κοσκωτα πρην συμβουλο του ΓΑΠΑΤΟΥ συμμορειτη κατσαπλια Ρουμπατη να πει στον ελληνικο Λαο γιατι δεν ειχε πληροφορηση απο τη τουρκία..ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για εμάς τους απλούς πολίτες που δεν έχουμε βαθιά πληροφόρηση στα ειδικά αυτά θέματα η δήλωση του κ. Βερύκιου ήταν η σημαντικότερη από όσες έγιναν μετά την αιχμαλωσία (γιατί περί αυτού πρόκειται)των δύο στρατιωτικών μας.

    Αξίζει ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στο ιστολόγιο που ενημέρωνε, ενημερώνει και η θέση του είναι πάντα η ΕΛΛΗΝΙΚΗ θέση, κατά πλήρη αντι-θέση με τους εθνοπροδότες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια ενεργούν εντελώς ξεδιάντροπα, "μπροστά στα μούτρα" του ελληνικού λαού,σαν να τον θεωρούν ένα σκουλήκι κατάλληλο μόνο για πάτημα.

    Ήρθε η ώρα η κατάσταση αυτή να αντιστραφεί. Ζητούνται ΕΛΛΗΝΑΣ/ΝΕΣ ηγέτης/τες, ώστε αυτά τα σκουλήκια να τοποθετηθούν στη θέση που τους αξίζει ως σκουλήκια. Και τι περισσότερο από ένα ψυχοπνευματικό σκουλήκι είναι κάποιος που προδίδει την ίδια του την πατρίδα; Εφ'όσον αν αυτός δεν σέβεται το "ιερό" Πατρίδα, τότε δεν υπάρχει μέσα του κανένα άλλο ιερό ή όσιο,παρά μόνον το απόλυτο σκοτάδι, το δαιμονικό έρεβος, ντυμένο με χίλια δυο προκαλύμματα και "όμορφα λόγια" για να μην αποκαλύπτεται. Ειδικά σε αυτούς που δεν σκαλίζουν κάτω από τις επιφάνειες των σαθρών πολιτικών υποσχέσεων και των σαθρών δικαιολογιών που προβάλλονται, ώστε να προδίδεται κάθε φορά και σε κάθε θέμα η πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]