Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπουλούτ: Ο «αρχιστράτηγος» Ερντογάν θα διατάξει χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο


Ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, γνωστός για τις γραφικές του δηλώσεις απειλεί τις εταιρείες εξόρυξης: «Εάν έχετε το θάρρος μπείτε σε πεδίο που δεν δίνουμε άδεια. Ο αρχιστράτηγός μας θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Μην έχετε αμφιβολία»

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο θα δώσει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε οποιαδήποτε προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη την οποία η Τουρκία δεν εγκρίνει, δήλωσε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου, Γιγίτ Μπουλούτ, γνωστός για τις γραφικές του δηλώσεις.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT ανέφερε ότι "η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει”.

"Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό”, ανέφερε.

Φυσικά, οι δηλώσεις του συγκεκριμένου συμβούλου του Ερντογάν προδίδουν μεν τις πιθανές διαθέσεις, αλλά ταυτόχρονα αποκαλύπτουν την τουρκική τακτική η οποία χρησιμοποιεί τις απειλές για να εξαναγκάσει σε υποχώρηση την αντίπαλη πλευρά. Είναι πολύ μεγάλη η απόσταση που υπάρχει μεταξύ των απειλών και της εφαρμογής τους, γεγονός που γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι αλλά όχι οι πολίτες (κυρίως της Τουρκίας), στους οποίους ο σύμβουλος του τούρκου προέδρου προσπαθεί να εμφυσήσει ισχυρές δόσεις εθνικισμού, προετοιμάζοντάς τους είτε για καταστάσεις ακραίες επί του συνόλου των τουρκικών συνόρων είτε για κυρίως πολιτικές καταστάσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας η (ουτοπική) διάθεση του Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Τουρκία σε μια παγκόσμια δύναμη (έως το 2023), επιβάλλοντας -το συγκεκριμένο του όραμα- αν χρειαστεί και με ακραίες ενέργειες μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων. Αυτό ακριβώς είναι και το σημείο στο οποίο οφείλει η Ελλάδα να εστιάσει, εάν η κυβέρνηση (σημερινή ή αυριανή) επιθυμεί να αντιμετωπίσει το "θηρίο" που η ανεπαρκής δύναμή του αποκαλύφθηκε ήδη στη Συρία...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]