Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Όσοι υπογράψουν για τον όρο Μακεδονία θα είναι εθνοπροδότες»


«Μήνυμα» προς το πολιτικό προσωπικό από τον μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο

Οσοι πολιτικοί αποδεχτούν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ θα είναι «εθνοπροδότες»! Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε προς το εγχώριο πολιτικό προσωπικό ο μητροπολίτης Σερβίων - Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος κάλεσε τους αρχηγούς των ελληνικών κομμάτων να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και με ομοφωνία και ομοψυχία να βρουν λύση. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, με αφορμή το θέμα που «καίει» και κατέβασε στα συλλαλητήρια χιλιάδες Ελληνες, χωρίς να «μασήσει» τα λόγια του, πήρε ξεκάθαρη θέση και κάλεσε όσους διαπραγματεύονται με τη γειτονική χώρα να μην υπογράψουν ονομασία με τον όρο «Μακεδονία».

«Είμαι Πελοποννήσιος και μάλιστα από τα Καλάβρυτα. Την 25η Μαρτίου δεν ξεκινήσαμε για να φτάσουμε μέχρι τον Σπερχειό, αλλά για να φτάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία, να ελευθερώσουμε όλους τους χώρους που λένε Ελλάδα» σημείωσε ο μητροπολίτης. «Πρέπει να συντηρούμε αυτή την κατάσταση; Το 1994 κάναμε συλλαλητήριο στην Αμερική όπου συμμετείχαμε 80.000 Ελληνες και φωνάξαμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» συμπλήρωσε.

Ο μητροπολίτης Σερβίων - Κοζάνης δήλωσε ότι «δεν μπορεί τα Σκόπια να έρχονται σήμερα και να λένε ότι είναι Μακεδονία. Εμείς έχουμε ευθύνη και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας. Αν σήμερα υπογράψουν θα είναι εθνοπροδότες και τίποτα περισσότερο. Να ονομάσουν τη χώρα Σκόπια με πρωτεύουσα τα Σκόπια». «Η Μακεδονία είναι μία και μοναδική. Ο πατέρας της μάνας μου, με το αίμα του οποίου σπούδασα, βρίσκεται στον τύμβο του Λαχανά. Πολέμησε το 1913 για τη Μακεδονία. Εχω ηθικό λόγο να φωνάζω την αλήθεια. Δεν έχουμε ούτε υποχρέωση ούτε δικαίωμα να χάσουμε. Εκείνοι έχουν το πρόβλημα, που θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Πρέπει να σηκώσουμε και μια φορά ανάστημα» κατέληξε ο μητροπολίτης Σερβίων - Κοζάνης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]