Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Καταδικάζουμε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας”: Ολόκληρο το κείμενο των Ευρωπαίων ηγετών


Ισχυρή καταδίκη των «παράνομων ενεργειών» της Τουρκίας περιλαμβάνεται στα επίσημα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, ενώ υπάρχει ρητή αναφορά στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών.

Ολόκληρο το κείμενο των συμπερασμάτων της χθεσινής συνεδρίασης που αφορούν την Τουρκία:

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει σθεναρά τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και την Ελλάδα.

Υπενθυμίζοντας τα συμπεράσματά του από τον Οκτώβριο του 2014 και τη Διακήρυξη της 21ης Σεπτεμβρίου 2005, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί επειγόντως την Τουρκία να σταματήσει τις ενέργειες αυτές και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου να διερευνά και να αξιοποιεί τους φυσικούς της πόρους σύμφωνα με το κοινοτικό και το διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων δύο Ελλήνων στρατιωτών, και ζητεί την ταχεία και θετική επίλυση αυτών των θεμάτων μέσω διαλόγου με τα κράτη μέλη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Τουρκία μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα.
    Η Ελλάδα αντίθετα μικραίνει,συρρικνώνεται,φυγομαχεί και παθητικά δέχεται την ρεαλιστική πολιτική στρατηγική της Τουρκίας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.
    Η Τουρκία επικαιροποιεί και παγιώνει την διδαχή του κλασικού ρεαλισμού ακυρώνοντας την ίδια την εξέλιξη του διαχρονικά συστηματικά και στρατηγικά.
    Οι νάνοι που οπισθοδρόμησαν κάθε Δημοκρατική εξέλιξη στην χώρα μας από το 1948 έως σήμερα πριμοδοτώντας κάθε συνεργάτη των Ναζί,κάθε τοκογλύφο εντός και εκτός της χώρας,και κάθε τσανακογλείφτη βρίσκονται όλοι μαζί πλην ηττημένων σε τακτικό,στρατηγικό,και ιδεολογικό αδιέξοδο πλέον.
    Σήμερα υποτίθεται πως γιορτάζουμε την Εθνική μας απελευθέρωση από τους Τούρκους ενώ ποτέ δεν έγινε αυτό.
    Γιατί ποτέ δεν απελευθερωθήκαμε πρώτα πρώτα ως κοινωνία από τα ραγιάδικα σύνδρομα που εμφυτεύτηκαν στην Ελληνική κοινωνία κατά την μαύρη περίοδο της Οθωμανικού ζυγού για 500 χρόνια επίσημα (1453-1912) και όχι 1821,και ποτέ κατά την άποψη μου.
    Επίσης πρέπει να δεχθούμε ότι χάνεις κάτι που έχεις κεκτημένο,εάν δέν
    το έχεις πως μπορείς να το χάσεις;
    Εννοώ την κυριαρχία σου ως συλλογική οντότητα με την μορφή του Κράτους.
    Σήμερα λοιπόν οι (θεσμικοί)μας φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο θα καταθέσουν στεφάνια υποτιμώντας και όχι τιμώντας αυτούς που έχασαν την ζωή τους κατα τον παρελθόντα χρόνο με σκοπό την λογική χειραφέτηση ενός Έθνους,και του Λαού του που ιστορικά θεμελίωσε τον Ανθρώπινο πολιτισμό στον πλανήτη Γή την Ελλάδα.
    Εάν λοιπόν είναι τιμή από την μια να καταθέτεις στεφάνια,και απο την άλλη να εξαθλιώνεις,να υποτιμάς και να γενοκτονείς έναν ολόκληρο τέτοιο Λαό δέν σου φταίει η απτή πραγματικότητα η οποία κατά περιόδους γεννά μέσα στο αμείλικτο πέρασμα του χρόνου Ναζί,Φασίστες,Σουλτάνους και τυχοδιώκτες που εύκολα αιματοκυλούν τον κόσμο γύρω τους αλλά εσύ.
    Εσύ που έχεις την όποια εξουσία και ορίζεις μέσο αυτής να προκρίνεται η αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα της με πρόσχημα ανάλογα με τα προσωπικά ευτελή μικροαστικά σου κριτήρια.
    Σαφώς λοιπόν ο Καραϊσκάκης,Κολοκοτρώνης,ο Νικηταράς και οι λοιποί Έλληνες αγωνιστές δεν ήθελαν να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη αλλά πρωτίστως να απελευθερωθούν από τον Τούρκο,και από τα εργαλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που η άμεσοι συνεργάτες της ήταν (Έλληνες) που είχαν και τότε και τώρα κυβερνητικούς θώκους .
    Οι Ευρωπαίοι λοιπόν σήμερα δέν είναι η Ε.Ε.αλλά κολίγοι πολυτελείας σε σχέση με εμάς τους Έλληνες που είμαστε για άλλη μία φορά στην ιστορία τα θύματα,αλλά είμαστε μόνο εμείς θύματα;
    Μήπως δεν είναι και Τούρκικος Λάος που βιώνει ένα καθεστώς όπου ο απόλυτος άρχων της χώρας τους δηλώνει πως θα τους στείλει να σκοτωθούν για να απολαύσουν μιά μεγάλη Τουρκία που έστω και εάν γίνει μεγάλο αυτοί πιθανόν να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα!!!
    Ποια μεγάλη Τουρκία όταν η ρητορική του Ερντογάν επαληθεύουν τους απαξιωτικούς αλλά επικαιροποιημένους χαρακτηρισμούς του Βίκτωρ Ουγκώ πως οι Τούρκοι είναι ιστορικά η κατάρα του Ανθρώπινου πολιτισμού.
    Όσο αφορά την Ε.Ε. ένωση δηλαδή την Γερμανία πρέπει να κατανοήσουμε πως η επιλογή της είναι υποκριτικά ατελέσφορη ως προς τα συμφέροντα των Λαών της Ευρώπης εφόσον η υποτιθέμενες αποφάσεις χειραγωγούνται απο το παγκόσμιο στρατιωτικόβιομηχνικό σύμπλεγμα που τα κέρδη του εξαργυρώνονται μέσο των πολέμων,ή την απειλή πολέμων.
    Οι Λαοί καλά θα κάνουν να χειραφετηθούν (ξεστραβωθούν) και να κατανοήσουν πως θα είναι πάντα χαμένοι ακόμα και εάν νικούν στο πεδίο της μάχης .

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]