Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάνδαλο! Η Βουλή ψηφίζει προστασία των κομμάτων από τις τράπεζες


Ακατάσχετη η κρατική επιχορήγηση! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» Φώφη

Πρόκληση για την ελληνική κοινωνία, που δοκιμάζεται εδώ και εννιά συναπτά έτη κρίσης και λιτότητας, αποτελεί η τροπολογία-ντροπή του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε χθες το μεσημέρι στη Βουλή και με την οποία τα κόμματα προστατεύονται από τις τράπεζες για τα δάνεια που έχουν λάβει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία η κρατική επιχορήγηση μέχρι και στο 50% που λαμβάνουν τα κόμματα είναι ακατάσχετη από απαιτήσεις τραπεζών. «Το 50% της κρατικής χρηματοδότησης την οποία λαμβάνουν οι δικαιούχοι (πολιτικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, υποψήφιοι ή/και αιρετοί αντιπρόσωποι της Βουλής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) είναι ανεκχώρητο έναντι των τραπεζικών απαιτήσεων που γεννώνται από τις δανειακές συμβάσεις, ανεξαρτήτως του χρόνου γέννησης αυτών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελεί και «δωράκι» προς τη Φώφη Γεννηματά από την κυβέρνηση, που -πάντα με το βλέμμα στο μέλλον και σε ενδεχόμενη συνεργασία- γνωρίζει καλά τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Πάντως, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών έκαναν λόγο για σκοπιμότητα και άγνοια στις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν την κατάθεση της τροπολογίας.

«Η τροπολογία είναι ερμηνευτική, δεν θεσπίζει τίποτα καινούργιο, ούτε αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο, παρά μόνο διασαφηνίζει το περιεχόμενο μιας διάταξης που ήδη ισχύει (αρ. 7, παρ. 7 του νόμου 3023/2002) και συγκεκριμένα καθιστά σαφές ότι με το 50% της κρατικής χρηματοδότησης πρέπει να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα των κομμάτων» υποστήριξαν οι ίδιοι κύκλοι.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε πάντως, για ακόμη μια φορά, η σωρεία τροπολογιών που κατατέθηκε χθες, που ήταν πάνω από 10.

Ανάμεσα στις τροπολογίες που προκάλεσαν αντιδράσεις ήταν ακόμη μία τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία διευκολύνει τη χορήγηση ιθαγένειας, με τον Νίκο Βορίδη να καταγγέλλει πως πρόκειται για «παράθυρο για χιλιάδες ελληνοποιήσεις».
Εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης όσο και για την ουσία της τροπολογίας, υποστήριξε πως με αυτήν ελαστικοποιούνται τα αυστηρά κριτήρια που ίσχυαν και δεν απαιτείται συγκεκριμένος τόπος διαμονής.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]