Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για σκοταδισμό κατηγορεί τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ο ΣΥΡΙΖΑ


Ανακοίνωση-απάντηση σε μερίδα της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, που «επιτίθεται» στη θεατρική παράσταση "Jesus Christ Superstar", εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται: «Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις μιας μερίδας της ιεραρχίας εναντίον της θεατρικής παράστασης συνιστούν ευθεία απειλή κατά της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης [...] Η αρχή έγινε από τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος κατέθεσε μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης.

Ακολούθησε χθες ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος έφτασε στο σημείο να συντάξει επιστολή στην οποία ζητά να κλείσει η ΕΡΤ, επειδή οι δημοσιογράφοι της εκπομπής "Πρωινή Ζώνη", Νίκος Παναγιωτόπουλος και Μαρία Πολλάλη, έθεσαν αυτονόητα ερωτήματα για το θέμα στον προσκεκλημένο της εκπομπής τους, Μητροπολίτη Κυθήρων».

Καταλήγοντας το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει: «Στηρίζουμε ολόπλευρα τους συντελεστές της παράστασης και καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση απέναντι σε αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές σκοταδισμού».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Δηλαδη για να μην θεωρειται καποιος σκοταδιστης,θα πρεπει να αποδεχεται την

    προπαγανδα ισοπεδωσης των παντων!

    Η απορια ομως παραμενει, λαμογια του συριζα:

    Για τον "Αλλαχ" ή τον Μωαμεθ θα παιξετε αντιστοιχη παρασταση;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στηρίζουν τη βλαστήμια. Αλλά "Αλεξάμενος σέβεται Θεόν", όσο και αν κάποιοι θέλουν να επαναλάβουν ό,τι έγινε στην ΕΣΣΔ το 1918. Αν είναι τόσο πολύ υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, ας αφήσουν να συμβεί το ίδιο και σε πραγματικούς ψευτοθεούς και ψευτοπροφήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο επίκαιρα πραγματικά είναι δύο έργα του Τζωρτζ Οργουελ "η φάρμα των ζώων" και το ¨1984"!!΄Οσο κάποιοι θα διατείνονται ότι είναι οι δημοκρατικοί και οι πρεσβευτές των ανθρωπίνων ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων άλλο τόσο θα τους απαντούν αυτά τα δύο έργα!Υπάρχει και μια ρύση ενός μεγάλου ΄Ελληνα η οποία αν δεν κάνω λάθος λέει ότι "η δημοκρατία εκδικείται και απεχθάνεται όσους ομιλούν γι΄αυτήν"

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]