Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καταλαβαίνουν τίποτα Ε.Ε. και ΗΠΑ από όσα κάνει η Άγκυρα;


Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Άραγε, οι Ευρωαμερικανοί βλέπουν τους λεονταρισμούς του Ερντογάν στην Κύπρο και στο Αιγαίο με την ίδια... συμπάθεια που βλέπανε τους Τούρκους άλλοτε;
Ας πούμε, το 1941, οπότε δεν είχαν ρίξει τουφεκιά στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπογείως συνεννοούνταν με τους ναζί να καταλάβουν τα νησιά του Αιγαίου (βλ. Α. Κορόζη: «Ελληνοτουρκικές φιλίες κατ’ επιταγή»)...
Ή το 1947, οπότε, βλέποντας ότι οι Σύμμαχοι αποφάσισαν να δώσουν στην Ελλάδα προς βράβευση του ηρωικού της αγώνα τα Δωδεκάνησα, οι Τούρκοι επεδίωξαν (υπογείως πάλι...) να τα βρουν με την (ηττημένη) Ιταλία για να ματαιωθεί το πράγμα!
Ή το 1973, με τα πετρέλαια της Θάσου!
Ή το 1974, με την κατάληψη από τον Ετσεβίτ της Κύπρου!
Ή το 1987, με την ανατροπή από τις ΗΠΑ των ποσοστών 7 προς 10 στην αμυντική βοήθεια προς Ελλάδα και Τουρκία!
Ή με τις φιλοτουρκικές γραφίδες των «Times», που έφθαναν σε υποδείξεις ανατροπής της ελληνικής κυβέρνησης, διότι την θεωρούσαν... εθνικιστική!
Θα υπήρχε απάντηση κάποιου καλόπιστου Ευρωαμερικανού φωστήρα σε τέτοια ερωτήματα;

Παράλληλα, δείτε τα... σημερινά:

α) Ο λέων της Αγκύρας ωρύεται σήμερα κατά των Αμερικανών ότι οι τελευταίοι «δεν πολεμούν την τρομοκρατία, αλλά την... υποθάλπουν» (!). Μάλιστα! Εν τω μεταξύ, όλα τα διεθνή ΜΜΕ βρίθουν εδώ και χρόνια από πληροφορίες ότι ο λέων της Αγκύρας διευκόλυνε παντοιοτρόπως την τροφοδοσία των τζιχαντιστών!

β) Μεταδόθηκε ότι οι πρόεδροι Τουρκίας και (ατυχέστατα...) Ρωσίας συναντώνται τον Απρίλιο 2018 για κατάστρωση κοινών ενεργειακών σχεδίων! Θα παραστούν και στη θεμελίωση πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, απέναντι από την Κύπρο, όπου θα παράγεται συνολικώς με πρωταγωνιστικό ρόλο των... Ρώσων (!) πυρηνική ενέργεια (κρατηθείτε...) τριάντα πέντε (35) δισ. KW!

γ) Τον ίδιο μήνα (Απρίλιος 2018) οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να μεταφέρουν την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ, στην πόλη της Ιερουσαλήμ. Ο λέων της Αγκύρας έχει αρχίσει τρελούς βρυχηθμούς για την προοπτική αυτή και έχει εμέσει κατά των ΗΠΑ τα εξ αμάξης! Δεν έχουν ακούσει οι Αμερικανοί τίποτε;

δ) Ο λέων της Χαιρωνείας (συγγνώμη... ήθελα να πω: Αγκύρας!) έχει πάρει προσφάτως σβάρνα όλες τις βαλκανικές χώρες, ισχυριζόμενος (κρατηθείτε πάλι!) ότι προωθεί την είσοδό τους μέχρι και στην «ευρωένωση»! Μάλιστα! Κατά τα μεταδοθέντα δε από τα ΜΜΕ, δήλωσε στους Σκοπιανούς: «Οι Έλληνες βάλανε βέτο στο Βουκουρέστι να μην μπείτε στο ΝΑΤΟ αν δεν κάνετε τα χατίρια τους... Εγώ σας λέω ότι θα βάλω βέτο να μην μπείτε στο ΝΑΤΟ, αν αλλάξετε το συνταγματικό σας όνομα σε κάτι άλλο! Καταλάβατε τι είπα;»

Το ερώτημα είναι αν καταλαβαίνουν τίποτε οι Ευρωαμερικανοί από τα αινίγματα του λέοντος της Χαιρωνείας (λάθος... ήθελα να πω: Αγκύρας!).

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]