Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η γκλάμουρ αριστεροσύνη και το πάγωμα των ελληνορωσικών σχέσεων


Η μισή αλήθεια του εκπροσώπου της κυβέρνησης, η επιδημία με τους αμερικανοφερμένους οικονομολόγους και η απόφαση δικαστηρίου της Τσεχίας

Παραιτήθηκε και ο σύζυγος της επιδοματούχου πρώην υπουργού Αντωνοπούλου. Κρίμα, επειδή δεν πρόφθασε να μάθει ελληνικά [ενώ ο Τσακαλώτος… πετάει. Τα μιλά καλύτερα κι από τους Νιγηριανούς μετανάστες, μετά από τρίμηνο παραμονής τους στην Ελλάδα].

Πάντως, έχει πέσει επιδημία στους αμερικανοφερμένους οικονομολόγους. Υπάρχουν πολλοί όμως, ώστε θα βρουν κάποιον άλλον να μας στείλουν. Ας είναι και σε άλλη θέση, δεν θα τα χαλάσουμε.

Αποκαλύπτονται ηθικά σκάνδαλα της κυβέρνησης της "ηθικής πλεονεξίας". Αποκαλύπτονται όμως από δημοσιογράφους, και μετά από καιρό, αν υπάρξει σχετική πληροφορία [κάρφωμα λέγεται κοινώς]. Τα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν έπρεπε εξ αρχής να τα αντιλαμβάνονται. Με τι ασχολούνται εκτός από τις κυνομαχίες στα τηλεοπτικά παράθυρα;

Είπε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι η εκπαραθύρωση της π. υπουργού δεν πάρθηκε εν θερμώ. Το ξέρουμε αυτό. Εξήντα ώρες, από την στιγμή της αποκάλυψης, χρειάστηκε για να αποφασίσει η κυβέρνηση, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν κουκουλώνεται το θέμα.

Και βέβαια ο εκπρόσωπος, πάλι είπε την μισή αλήθεια: Υπογράμμισε για τη διάταξη επιδότησης ενοικίου που ήρθε στη Βουλή τον Αύγουστο του 2015: «ατυχώς ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση». Τι "ξέχασε" ο Τζανακόπουλος; Ότι και καταρτίστηκε από την κυβέρνηση, που την έθεσε σε ψηφοφορία. Δεν έπεσε η διάταξη από την οροφή.

Η γκλάμουρ αριστεροσύνη, πάει και σε άλλα επίπεδα. Δεν είναι μόνον που δεν θα έπαιρναν αυτοκίνητα, αλλά και με τροπολογία έχει αποφασιστεί οι συνοδοί των υπουργών σε ταξίδια να μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο -5άστερο- με αυτούς βαρύνοντας τον προϋπολογισμό, αποκάλυψε στέλεχος του Ποταμιού: «Το επίδομα ενοικίου σε ζάπλουτους υπουργούς δεν είναι το μόνο "πατριωτικό" μέτρο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στις 27.7.2016 νομοθέτησε ώστε η συνοδεία των υπουργών να μένει στα πεντάστερα ξενοδοχεία στα ταξίδια & όχι σε φτηνότερα όπως ίσχυε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό του «παγώματος» των ελληνορωσικών σχέσεων είναι ότι την περασμένη Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, η Ρωσία εόρταζε, όπως κάθε χρόνο, την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και ήταν καλεσμένη στην Πρεσβεία το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας.

Δεν προσήλθε ούτε ένας, εκ των Πάνου Καμμένου, Δ. Βίτσα και των τεσσάρων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (Α/ΓΕΕΘΑ, Ε.Αποστολάκης, Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής, Α/ΓΕΝ Ν.Τσούνης και Α/ΓΕΑ, Χ.Χριστοφόρου). Και αν για τον Α/ΓΕΕΘΑ, υπήρχε μια δικαιολογία γιατί απουσίαζε στην Κρήτη, οι λοιποί απλώς αρνήθηκαν να παραστούν στην εκδήλωση.

Είναι η πρώτη φορά που στον εορτασμό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας δεν προσέρχεται στην ρωσική πρεσβεία έστω για έναν τυπικό χαιρετισμό ούτε ένας υπουργός ή αρχηγός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δικαστήριο της Πράγας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο Σαλί Μουσλίμ, ο πρώην συμπρόεδρος του Συριακού "Δημοκρατικού Κουρδικού Κόμματος" (PYD). Απελευθερώθηκε από το τσεχικό δικαστήριο, παρά την αίτηση της Τουρκίας για την έκδοσή του. Φαίνεται ότι η Τσεχία είναι σοβαρή χώρα, με σοβαρούς πολιτικούς, που σέβονται τη Δικαιοσύνη [Κι ας μη γεννήθηκε εκεί η δημοκρατία, όμως την τιμούν].

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μπράβο ανάλυση, τίποτα δεν παρέλειψες. Τεκμηριωμένα επιχειρήματα, που ενημερώνουν αντικειμενικά και δίκαια, κατανοητά για τον οποιοδήποτε Έλληνα αναγνώστη, μόνο που -δυστυχώς- η πάντα π ο λ ι τ ι κ ά α γ ρ ά μ μ α τ η ψ ε υ τ ο α ρ ι σ τ ε ρ ή κυβέρνηση, που θα πρεπε να είχε ξυπνήσει προ πολλού από τον ύπνο της, για να ξέρει τι λέει και τι πράττει, βρίσκεται μονίμως σε χειμέρια νάρκη, όχι μόνο δεν έχει την ικανότητα να καταλάβει ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ , αλλά δεν ήταν μα ούτε και δεν είναι πρόθυμη να μάθει, να διδαχτεί, αντιθέτως: τις βλακώδεις και καταστροφικές για την Ελλάδα πρακτικές και τακτικές που ακολουθεί, τις θεωρεί προσόν, καταλήγοντας να μας ειρωνεύεται από πάνω. Αυτό δε θα πρεπε να εξακολουθούμε να το ανεχόμαστε, ειδικά θα πρέπει να σταματήσουμε την κατρακύλα στη σχέση μας με τη Ρωσία, που μόνο δυσάρεστα γεγονότα πρόκειται να μας προκύψουν. Είμαστε πράγματι μικρότεροι στο μυαλό από τον Σουλτάνο? Δε ντρέπεστε λίγο εσείς που κυβερνάτε την Πατρίδα μας , την Ελλάδα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]