Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραηλινοί και Καμμένος προειδοποιούν για ελληνοτουρκική σύγκρουση το... 2018!


Ισραηλινοί: Έρχεται φονικό ατύχημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο
Συναγερμός από Καμμένο: «Το 2018 θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα»

Καμπανάκι υπαρκτού κινδύνου πολέμου μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας κρούουν εκτός όλων των άλλων και οι Ισραηλινοί οι οποίοι διαβλέπουν κανονική πολεμική σύρραξη στην περιοχή, κυρίως λόγω των αυτοκρατορικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου για την αναβίωση της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

«Το όνειρο του «μεγαλοπρεπούς» (εννοώντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή) Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdoğan θα πυροδοτήσει μια μεγάλη ανάφλεξη στην περιοχή», έγραψε ο Yochanan Visser για το Israel National News.

«Ο Τούρκος πρόεδρος που τώρα πολεμάει τους Κούρδους, ανταγωνίζεται σθεναρά την Ελλάδα και «εμπλέκεται» σε πολεμική αντιπαράθεση και με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια Συρία, θέτει ωμά το θέμα της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της επέκτασης του εδάφους της Τουρκίας», είπε ο Visser σε μια ειδική ανάλυση του η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

«Εν μέσω των στρατιωτικών εντάσεων με την Ελλάδα, ο Ερντογάν αμφισβητεί νησίδες του Αιγαίου και θαλάσσια οικόπεδα της Κύπρου, ενώ πριν λίγες ημέρες τουρκικό περιπολικό πλοίο εμβόλισε ένα αντίστοιχο ελληνικό πλοίο ακτοφυλακής, ενώ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο ότι η Ελλάδα δεν είναι Συρία ή Ιράκ και «θα υπερασπιστεί τα σύνορα και το έδαφός της.», συνεχίζει ο Ισραηλινός ειδικός αμυντικός αναλυτής και δημοσιογράφος.

«Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να αποτρέψει τον Ερντογάν, ο οποίος δεν κρύβει πλέον τις οθωμανικές και ισλαμιστικές τάσεις του αλλά και την ηγεμονική του ατζέντα για την Τουρκία, ενώ στο απόγειο της προκλητικής ρητορικής του παρουσίασε μικρό παιδί ως «μάρτυρα» κατά των εχθρών, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους υποστηρικτές του ΑΚΡ στο Καχραμανμάρας», δήλωσε ο Visser.

Συναγερμός από Καμμένο

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα υπερασπιστούν την πατρίδα όπως έχουν διδαχθεί στις Σχολές Ευελπίδων οι Αξιωματικοί που σήμερα υπηρετούν και εκείνοι που έφυγαν και παραμένουν έφεδροι. Θα πολεμήσουμε όπως οι Έλληνες στρατιώτες πολεμούν, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας» δήλωσε υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων, συντασσόμενος με το πνεύμα των ισραηλινών δηλώσεων.

«Το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική. Επιθυμούμε την ειρήνη και θα κάνουμε τα πάντα για την ειρήνη, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι από τη στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Καμένος για να σημάνει συναγερμό λέγοντας:

«Το 2018 θα είναι μία χρονιά που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γεωπολιτικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πολύ σύντομα η πατρίδα μας θα περάσει σε μία καινούργια εποχή. Σε μία εποχή που θα πρέπει να προσαρμοστούμε και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση των Ειδικών Δυνάμεων που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]