Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γενιτσαρισμός


Ο διανοητικός αποικισμός που έχουν υποστεί οι έμμισθοι υπηρέτες των οργανισμών, τους οποίους έχει δημιουργήσει η χρηματοπιστωτική ελίτ, είναι πραγματικά εντυπωσιακός - υπενθυμίζοντας μας τους γενιτσάρους, οι οποίοι ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι για τους Έλληνες, από τους ίδιους τους εχθρούς τους.

Εν προκειμένω αναφερόμαστε σε μία πρώην εργαζομένη του ΔΝΤ που είχε ασχοληθεί με τη Λατινική Αμερική - ενός οργανισμού που ένα σημαντικό στέλεχος του (Badu) το εγκατέλειψε, γράφοντας τα εξής:
“Σήμερα παραιτούμαι από το προσωπικό του ΔΝΤ, ύστερα από δώδεκα χρόνια στο εξωτερικό, ως αξιωματούχος του «Ταμείου» – κατά τη διάρκεια των οποίων, με όπλα τα δηλητηριώδη φάρμακα και τα τεχνάσματα σας, εφορμούσα σαν αρπακτικό γεράκι εναντίον των κυβερνήσεων και των λοιπών λαών της Λατινικής Αμερικής. Για μένα, η παραίτηση μου είναι μία ανεκτίμητη απελευθέρωση – επειδή με αυτόν τον τρόπο κάνω το πρώτο μεγάλο βήμα που θα μου επιτρέψει να ελπίζω ότι, θα μπορέσω να ξεπλύνω τα χέρια μου από αυτό που στα μάτια μου είναι το αίμα εκατομμυρίων φτωχών και πεινασμένων ανθρώπων. Ξέρετε, το αίμα είναι τόσο πολύ που κυλάει σε ποτάμια ενώ, όταν στεγνώνει, σχηματίζει επάνω μου κρούστα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι δεν υπάρχει αρκετό σαπούνι σε ολόκληρο τον κόσμο, για να καθαριστώ από όλα όσα έκανα στο όνομα σας”.
Η «Ελληνίδα» αυτή τώρα, η οποία όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει όπως ο συνάδελφος της αλλά, αντίθετα, συνεχίζει να υποστηρίζει εκείνη την πολιτική που το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε πως ήταν λανθασμένη, ενοχοποιώντας όσο κανένας άλλος ξένος τους Έλληνες, υποστήριξε πρόσφατα πως οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο - αφού δεν περικόπηκαν όσο η πτώση του ΑΕΠ, δηλαδή κατά 25%!
Ισχυρίζεται δε πως με το PSI διαγράφηκαν 126 δις €, όταν η απλή σύγκριση του δημοσίου χρέους μας το 2011 με το 2012 τεκμηριώνει ότι, η μείωση ήταν της τάξης των 50 δις € - τα οποία τελικά πλήρωσαν οι ίδιοι οι Έλληνες που μόνο για τις χρεοκοπημένες από το PSI τράπεζες επιβαρύνθηκαν με 45 δις €, σύμφωνα με την επιτροπή ελέγχου της Κομισιόν.

➧ Σε ποιόν οφειλόταν τώρα η κατάρρευση του ΑΕΠ, η οποία συνέβη μόνο στην Ελλάδα σε αυτό το ύψος;
➧ Ποιός έκανε το τεράστιο λάθος με τους πολλαπλασιαστές;
➧ Γιατί θα πρέπει να πληρώσουν οι Έλληνες τα σφάλματα των πρώην (;;;) εργοδοτών της;
➧ Ποιός μείωσε την αξία των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου από 300 δις € το 2010 σε κάτω των 50 δις € σήμερα, ζημιώνοντας το κράτος με πάνω από 250 δις €;
➧ Σε ποιόν οφείλεται η πτώση της αξίας των ιδιωτικών ακινήτων άνω των 600 δις €, όπως υπολόγισε η Credit Suisse;
➧ Ποιά πολιτική προκάλεσε ζημία πάνω από 150 δις € στο χρηματιστήριο;
➧ Θεωρεί τόσο ανόητους τους Έλληνες που πλήρωσαν τα 250 δις € δάνειο με πάνω από 1 τρις €, παραμένοντας χρεωμένοι στο διηνεκές;
➧ Γιατί οι Η.Π.Α. εφάρμοσαν τα ακριβώς αντίθετα μέτρα στην κρίση, από αυτά που προτείνει η σεβαστή κυρία;

Ρητορικές ερωτήσεις προφανώς, για να τεκμηριωθεί πόσο πιο επικίνδυνοι είναι οι γενίτσαροι για μία χώρα, από τους ίδιους τους εχθρούς της.

Βασίλης Βιλιάρδος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολύ ωραίος ο τίτλος και εξαίρετο το άρθρο/απάντηση στην "γενιτσαρίνα" της ΝΤΠ Μιράντα ΞΑΦΑ, που ενώ διαθέτει τον ψυχισμό του γενίτσαρου, φαίνεται ότι δεν διαθέτει καθόλου φαιά ουσία, γιατί οι οικονομικοί της ισχυρισμοί απευθύνονται σε εντελώς βλάκες. Δεν κατάλαβε η "κυρία" αυτή σε ποια εποχή ζει (την εποχή του ολέθρου των μνημονίων) και ότι οι ανοησίες που λέει μόνο θυμό προκαλούν σε κάθε σκεπτόμενο Έλληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]