Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ιερός» φόβος ότι η Θράκη θα γίνει όπως η Καταλονία!


Δημιουργία προβλήματος αντίστοιχου της Καταλονίας στη Θράκη προβλέπει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου με δήλωσή του πριν από λίγες ημέρες για την ενδεχόμενη νομική αναγνώριση της «Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης», ο Ιεράρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη “Τουρκική Ενωση Ξάνθης” να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώρισή της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς».

Παράλληλα, ο κ. Ανθιμος συμπληρώνει: «Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάννης, που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα, θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής ή δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης. Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο “μάτι του κυκλώνα”. Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην ελληνική Θράκη».

"Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ.
    ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων"

    Η τροπολογία που ψηφίστηκε δεν αναγνωρίζει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, αλλά βάζει κάποιους όρους ώστε η αναγνώριση της ως τουρκική να καθίσταται αδύνατη. Παραπληροφορείτε.

    Υ.Γ.
    Η μειονότητα είναι εθνική όχι επειδή το λέει ή δεν το λέει η συνθήκη της Λοζάνης - και την οποία επικαλείστε σαν καραμέλα, αλλά επειδή το θέλει η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς για σένα, τουρκοπρακτοράκο ή ότι άλλο είσαι.
      Δυστυχώς, γιατί η ενέργεια της κυβέρνησης είναι αποδοχή ενός δικαστηρίου που ΔΕΝ αναγνωρίζει διακρατική διεθνή απόφαση και ως εκ τούτου ισχυρότερη ακόμη και του ίδιου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και επίσης η κυβέρνηση έκανε απλά μετάθεση των ευθυνών της στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κανένα μέτρο διασφάλισης μη αναγνώρισης του όρου "τουρκικός" δεν πάρθηκε. Κανένα. Οπότε, εσύ είσαι αυτός που σκόπιμα παραπληροφορεί.
      Επίσης, για να το κλείσουμε το θέμα, μια διεθνής διακρατική συνθήκη υπάρχει, λέγεται Συνθήκη της Λωζάνης και ισχύει για όλους. Ακόμη και για κάποιους που επιθυμούν την μονομερή (και προς όφελος ξένης χώρας, να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, της Τουρκίας) κατάργησή της. Όσο για το τι θέλει η μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδας (βλέπε Θράκη), μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από τον (αυτο)προσδιορισμό κάποιων "στοιχείων" της, όπως Πομάκοι, Ρομά και Τσιτάκ; Και μην μου πεις πως δεν ξέρεις τι είναι και ποιοί αυτοαποκαλούνται Τσιτάκ, γιατί σε αυτή την περίπτωση ή είσαι ανίδεος ή είσαι απλά ψεύτης και τρολάκι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής!!! Γ.Π.

      Διαγραφή
  3. Γίνεται να έχει "ιερό φόβο", ένα άτομο με ανίερες πράξεις;
    Αφού Σεβασμιώτατε, γυρίσατε την πλάτη στην Ορθοδοξία και υπηρετείτε τον Οικουμενισμό, γιατί να μην σας γυρίσει την πλάτη ο Θεός;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]