Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζεται η “σφαγή” των δημάρχων στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν


Συνεχίζονται οι παραιτήσεις Δημάρχων στην Τουρκία που εκλέχθηκαν με το ΑΚΡ κατόπιν αιτήματος του Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο της πολιτικής αναγέννησης του κόμματός του πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 2019, σύμφωνα με την Χουριέτ.

Ο Δήμαρχος της Προύσας, Ρετζιέπ Αλτεπέ ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Δήμαρχος του Μπαλίκεσιρ, Εντίπ Ουγούρ θα παραιτηθεί την ερχόμενη Δευτέρα ενώ ο Δήμαρχος του μητροπολιτικού Δήμου της Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέχ που προσπάθησε να αντισταθεί, να μεταπείσει και έπειτα να καθορίσει τον διάδοχό του, θα ανακοινώσει τελικά την παραίτησή του το Σάββατο.

Ο Δήμαρχος Προύσας φέρεται να δήλωσε ότι ποτέ δεν θα πάνε εναντίον του κόμματός τους ΑΚΡ ή του ηγέτη τους, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε θα βλάψουν το ΑΚΡ. «Θα κάνουμε ό,τι μας ωφελεί και δεν θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κρίση. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν έχω καμία δυνατότητα να προσφέρω υπηρεσία στη χώρα μου, οπότε παραιτούμαι από τη θέση μου ως Δήμαρχος», ανέφερε ο Αλτεπέ.

Η παραίτηση του Αλτεπέ ακολούθησε τις παραιτήσεις του Δημάρχου του μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, του Ντούζτσιε και της Νίγτζιε, με τον Ερντογάν να προειδοποιεί ότι πολλά μέλη του κόμματος πάσχουν από αυτό που ονομάζει ο ίδιος «ψυχική κόπωση».
Επίσης ανακοινώθηκε ότι στη θέση του Δημάρχου Νίγτζιε εκλέγηκε με 26 ψήφους στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ριφάτ Οζκάν, επίσης στέλεχος του ΑΚΡ.

Ο Γκιοκτσέχ, σημαίνον στέλεχος του ΑΚΡ, εξελέγη Δήμαρχος της Άγκυρας το 1994 και εντάχθηκε στο AKP στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επανεκλέγηκε στην Άγκυρα σε τρεις διαδοχικές εκλογές το 2004, το 2009 και το 2014.

Οι Δήμαρχοι Άγκυρας, Προύσας, Μπαλίκεσιρ αρχικά, σύμφωνα με αρθρογράφο της Χουριέτ, πήραν απόφαση να αντισταθούν στο αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν σε αντίθεση με τον πρώην Πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον πρώην Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τοπμπάς που τον διευκόλυναν. Ωστόσο η καθυστέρηση έφθειρε τόσο τους ίδιους όσο και το ΑΚΡ με τον Ερντογάν να παραμένει αποφασισμένος και να οδηγεί τα πράγματα εκεί που ήθελε χωρίς να δημιουργηθεί κρίση στο κόμμα του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]