Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: "Η Τουρκία δεν θέλει την Ελλάδα «ασφαλές καταφύγιο» των πραξικοπηματιών"


Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλου΄τ Τσαβούσογλου προειδοποίησε σήμερα, Τρίτη, ότι η Άγκυρα δεν θέλει να γίνει η Ελλάδα ένα «ασφαλές καταφύγιο» πραξικοπηματιών, κάνοντας αναφορά σε 995 Τούρκους που έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, ο M. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι όσοι αιτούνται άσυλο πρέπει να αξιολογηθούν ώστε να προσδιοριστεί εάν συνδέονται με το δίκτυο του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν που εδρεύει στις ΗΠΑ, τον οποίο η Τουρκία κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ακόμα ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα «ανεχτεί τους προδότες» παρά τις δικαστικές αποφάσεις που αρνούνται να εκδώσουν τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, αναφέροντας μάλιστα ότι «δεν έχουμε χάσει εντελώς τις ελπίδες μας».

Από την πλευρά του ωστόσο, ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με τους αιτούντες άσυλο λαμβάνονται από τις ελληνικές δικαστικές αρχές και οφείλουν να γίνονται σεβαστές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]