Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Στο 11,2% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Άνοδο σημείωσε ο πληθωρισμός στην Τουρκία τον Σεπτέμβριο, αντίστοιχα με τις προσδοκίες της αγοράς, ενώ οι τιμές στον κλάδο της μεταφοράς και των αναψυκτικών, παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο στο 11,2% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, και σημείωσε άνοδο 0,65% έναντι του προηγουμένου μήνα.

Τον Αύγουστο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 10,68%. Ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή της Τουρκίας αναμενόταν να αυξηθεί 11,25 τον Σεπτέμβριο, ενώ σε μηνιαία βάση, κατά 0,7%.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 16,28% το Σεπτέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος και 0,24% σε σχέση με τον περασμένο μήνα.

Η επιλογή του Ταγίπ Ερντογάν να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό αναβρασμό με τοποθέτηση νέου χρήματος στην αγορά και με πιέσεις προς τις τουρκικές τράπεζες να "βοηθήσουν" την δανειοδότηση τούρκων πολιτών, αποτελούν δείγματα δημιουργίας μιας "οικονομίας-φούσκας". Και αυτό το γεγονός προβληματίζει εκείνους τους τούρκους πολίτες που διαβλέπουν μια οικονομική καθίζηση, η οποία θα καταστρέψει την οικονομική επιφάνεια που σήμερα έχουν.

Έτσι, δεν είναι λίγοι οι τούρκοι πολίτες που αποφασίζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα (με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς και αριθμούς), οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι ένα ολιγοήμερο ταξίδι κατορθώνουν να αλλάξουν τουρκικές λίρες με ευρώ (τις περισσότερες φορές αυτή η συναλλαγή αφορά ποσά της τάξης των 500-100 ευρώ, ενώ μας έχουν γίνει γνωστές και συναλλαγές ή συμφωνίες πωλήσεων ακινήτων στην Τουρκία με προκαταβολές των 5.000 - 10.000 ευρώ).

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και μια συνεχώς αυξανόμενη τάση τούρκων πολιτών που αναζητούν την αγορά ή τον συνεταιρισμό με επιχειρήσεις στην Ελλάδα (το φαινόμενο έχει καταγραφεί σε Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κω) προκειμένου να κατορθώσουν να προστατεύσουν την περιουσία τους ή ακόμη και να διασφαλισθούν οικονομικά σε περίπτωση που θα εξαναγκασθούν να φύγουν από την Τουρκία, είτε για πολιτικούς λόγους, είτε για προστασία των οικογενειών τους από μια κοινωνική έκρηξη.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]