Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκφοβισμό της Σερβικής μειονότητας στο Κόσοβο, καταγγέλλουν χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ


Να ερευνήσουν αναφορές για προσπάθειες επηρεασμού του αποτελέσματος των επικείμενων εκλογών στο Κόσοβο (στις 11 Ιουνίου) μέσω απειλών και προσπαθειών εκφοβισμού της σερβικής κοινότητας καλούν τις αρχές του Κοσόβου οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Πρίστινα.

Στην ανακοίνωση, που φέρει χθεσινή ημερομηνία, αναφέρεται ότι τις τελευταίες ημέρες "έχουμε λάβει έναν αριθμό ανησυχητικών αναφορών για προσπάθειες επηρεασμού του αποτελέσματος των εκλογών στο Κόσοβο διά μέσου απειλών και εκφοβισμού. Συγκεκριμένα, φαίνεται να υπάρχει μια προσπάθεια εκφοβισμού και εξαναγκασμού μελών της σερβικής κοινότητας του Κοσόβου να ψηφίσουν μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τέτοιου είδους ενέργειες είναι πλήρως απαράδεκτες. Καλούμε όλους όσοι εμπλέκονται να σταματήσουν και παροτρύνουμε τις αρχές του Κοσόβου και την αστυνομία να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα".

"Όλοι οι πολίτες του Κοσόβου", σημειώνεται στην ανακοίνωση, "θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και απαλλαγμένοι από εκφοβισμούς, παρεμβάσεις και φόβο. Αυτές οι εκλογές είναι μία ευκαιρία για τους πολίτες του Κοσόβου να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους. Μόνο οι πολίτες του Κοσόβου έχουν αυτή τη δύναμη κι αυτή την ευθύνη. Ως μέλη της διεθνούς κοινότητας, θα εργαστούμε από κοινού με όποιον εκλεγεί".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]