Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δημοσίευμα της Hurriyet εμπλέκει τη Ρόδο σε σενάρια νέου τουρκικού πραξικοπήματος


Την Ρόδο εμπλέκει στα σενάρια περί νέου στρατιωτικού πραξικοπήματος η κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και δημοσιογραφικοί κύκλοι που σχετίζονται με την ίδια.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, επικαλούμενη δημοσίευμα της Hurriyet, πριν από λίγο καιρό μέλη της Οργάνωσης Gulen συναντήθηκαν στη Ρόδο και συζήτησαν το ενδεχόμενο ενός νέου πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Η Hurriyet αναφέρει την ημερομηνία της 15ης Ιουλίου ως πιθανή ημέρα εκδήλωσης νέου κινήματος στους κόλπους του τουρκικού στρατού. Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι από την περίοδο του αποτυχημένου πραξικοπήματος μέχρι σήμερα στις τουρκικές αρχές έχουν φτάσει πληροφορίες σχετικά με 15 πραξικοπήματα.

Το επίμαχο δημοσίευμα αναφέρει ότι τα μέλη της Οργάνωσης Gulen δηλώνουν ότι το νέο πραξικόπημα θα είναι αιματηρό και ότι πολλά θα κριθούν στο μπαϊράμι του Ραμαζανιού που πλησιάζει.

Τι απαντά το Κίνημα Gulen

Το Κίνημα Gulen προβάλλει την άποψη ότι επειδή η εκδίκαση του αποτυχημένου πραξικοπήματος δημιουργεί σημαντικές υποψίες για την όλη υπόθεση, η κυβέρνηση επιχειρεί να στρέψει τα βλέμματα της κοινωνίας προς άλλη κατεύθυνση. Προσθέτει δε ότι το πρόσφατο πραξικόπημα ήταν ένα «ελεγχόμενο πραξικόπημα», το οποίο διηύθυνε η ίδια η κυβέρνηση, ενώ αμφισβητεί ότι ο τουρκικός στρατός είναι σε θέση να πραγματοποιήσει ένα νέο πραξικόπημα, εξαιτίας των μεγάλων αδυναμιών που παρουσιάζει.

Στα βήματα του Ταγίπ και ο... Αλέξης

Εάν αυτά τα σενάρια δεν αποτελούν την δικαιολογία παράτασης της έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει θέσει ο Ερντογάν στην Τουρκία, τότε αποτελούν τον "πρόλογο" νέου κύματος συλλήψεων αντιφρονούντων με το πρόσχημα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και είναι ένα σαφές δείγμα πως η Τουρκία βυθίζεται σε ένα ιδιότυπο πολιτικό μόρφωμα, μια πολιτική δικτατορία του "ενός ανδρός αρχή"... (κάτι σχεδόν ανάλογο, με διαφορετικά χαρακτηριστικά εφαρμογής, υλοποιείται και στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με μια κυβέρνηση να υπογράφει το απόλυτο ξεπούλημα των πάντων προκειμένου να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, δεσμευόμενη μάλιστα να εφαρμοστούν τα όσα η ίδια υπογράφει ακόμη κι αν χαρακτηριστούν αντισυνταγματικά(!), με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πολίτευμα στην Ελλάδα...)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]