Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πηγές του ΥΠΕΘΑ "βλέπουν" επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο


Καμπανάκι χτυπούν πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για επεισόδιο στη Κύπρο τον ερχόμενο Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν «η εκτίμηση είναι πως πιθανολογούμε και περιμένουμε να υπάρξει κάποιο επεισόδιο, μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total. Το έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν στέλνοντας το ερευνητικό πλοίο Barbaros».

Σύμφωνα, πάντως, με τις ίδιες πηγές δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. «Κάποια από τα δήθεν επεισόδια με παραβιάσεις εναέριου ή θαλάσσιου χώρου είναι σκηνοθετημένα και δεν έχουν συμβεί ποτέ. Εμείς απαντάμε δυναμικά και κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τα διαβήματα μόνο στα πραγματικά περιστατικά», προσθέτουν και ξεκαθαρίζουν ότι στα νησιά πλέον η Ελλάδα έχει αυξήσει τα επίπεδα στρατιωτικής παρουσίας.

«Από 17% προσωπικό στις μονάδες έχουμε πάει σε ποσοστό 48%. Οι έμπειροι τούρκοι πιλότοι έχουν αποστρατευθεί ή εκδιωχθεί, τώρα τα αεροσκάφη τα πιλοτάρουν «πιτσιρικάδες» «φοβισμένοι» με «ελάχιστη πείρα». Για παράδειγμα χθες τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο και πετούσαν στα 17 χιλιάδες πόδια. Οι Έλληνες πιλότοι πέταξαν για να τους αναχαιτίσουν και προτού μπουν στη διαδικασία εμπλοκής οι τούρκοι φοβήθηκαν ότι θα «κλειδωθούν» από τα οπλικά συστήματα των Ελλήνων και έριξαν “fler” (αντίμετρα καπνού-θερμότητας)», τόνισε η ίδια πηγή.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή Liberal

Διαψεύδει η Κύπρος


Σε διάψευση των πηγών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί θερμού επεισοδίου που πιθανώς προετοιμάζει η Τουρκία στην Κύπρο τον Ιούνιο, προχώρησε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελληνικά ΜΜΕ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Παράλληλα, είπε ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr, υπήρξε επικοινωνία του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου με τον υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπ. Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξει κάποιο επεισόδιο τον Ιούνιο, όπως μια στρατιωτική δραστηριότητα των τουρκικών δυνάμεων (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

Πηγή: http://voria.gr/article/diapsevdi-o-christodoulidis-ta-peri-thermou-episodiou-tis-tourkias


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]