Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το περιθώριο στο προσκήνιο


Κάθε εποχή παρακμής, έκπτωσης των αξιών και πτώσης του πνευματικού επιπέδου των πολιτών χαρακτηρίζεται και από μια τάση αντιστροφής των αξιών. Το σημαντικό θεωρείται ασήμαντο, η αρετή στιγματίζεται ως κακία, η ανοησία δοξάζεται αντί της σοφίας κοκ. Οι δικές μας ημέρες μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως μια παρακμιακή περίοδος, όπου οι αξίες έχουν αντιστραφεί, το νόημα των λέξεων έχει παραβιαστεί και τα προβλήματα παρουσιάζονται σαν λύσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αποδοχή από κύκλους των ΜΜΕ, της αυτοαποκαλούμενης «διανόησης» αλλά και του πανεπιστημιακού κατεστημένου μιας περιθωριακής και γραφικής ομάδας ανθρώπων που λέγεται Ενωση Αθέων. Κινούμενοι από κύκλους μη γνωστούς στο ευρύ κοινό, οι ιθύνοντες νόες της Ενωσης Αθέων βάλλουν συνεχώς εναντίον της Ορθοδοξίας και προσπαθούν να διαρρήξουν τη σχέση του λαού μας με τον Χριστό.

Αυτή η ένωση, που καταγίνεται συνήθως με δελτία Τύπου εναντίον της εμπλοκής του κράτους στη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, προσπάθησε να γίνει πανελληνίως γνωστή πέρυσι ανακοινώνοντας την πραγματοποίηση… κρεοφαγικού πάρτι τη Μεγάλη Παρασκευή ως μια ένδειξη έμπρακτης περιφρόνησης προς την ορθόδοξη χριστιανοσύνη.

Τελικά, επειδή ο θόρυβος που κάνουν, ως κύμβαλα αλαλάζοντα, είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από την απήχησή τους στην κοινωνία, το «κρεοφαγικό πάρτι», το οποίο αποκαλούσαν «Φανερό Δείπνο», ουδέποτε έλαβε χώρα - μια και, αν αποπειρώντο να κάνουν συγκέντρωση, η έλλειψη μελών θα τους εξέθετε ως… ανύπαρκτους.

Και ενώ ο λαός τούς έχει θέσει στο περιθώριο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο τους αναγνωρίζει ως εταίρους και συνεργάτες!

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης Αθέων, το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου «σε συνεργασία με την Ενωση Αθέων και με την υποστήριξη της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» θα κάνουν ημερίδα με θέμα «Κράτος και Εκκλησία: Προσεγγίσεις (Ανθρώπινα Δικαιώματα, Οικονομία, Πολιτική)».

Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ενας από τους ομιλητές θα είναι ο εμπροσθοφύλακας του Κώστα Σημίτη στην υπόθεση των ταυτοτήτων, ο ορκισμένος εχθρός της Εκκλησίας Μιχάλης Σταθόπουλος.

Ακόμα μια φιέστα της ασημαντότητας σε πανεπιστημιακό χώρο…

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]