Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστριακές Προεδρικές Εκλογές: Συνέχεια στο θρίλερ;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Οι πρόσφατες Προεδρικές εκλογές στην Αυστρία ανησύχησαν την Ευρώπη και τον Κόσμο καθώς στον πρώτο γύρο το Ακροδεξιό Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας κατέγραψε σημαντικά ποσοστά και εξελίχθηκαν σε πρωτοφανές θρίλερ όταν οι δύο αντίπαλοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν 50% των ψήφων και το παιχνίδι κρίθηκε στις «επιστολικές» ψήφους.

Δεν έκλεισε, μάλλον, εκεί το θέμα!

Χτες προσέφυγε στην Αυστριακή Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των πρόσφατων Προεδρικών Εκλογών στην Αυστρία ο κ Heinz Christian Strache Πρόεδρος στο Αυστριακό Κόμμα Ελευθερίας ο υποψήφιος του οποίου έχασε τις εκλογές με διαφορά 30,863 ψήφων.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 50,3% για τον κ der Van der Bellen που υποστηρίχθηκε από το Κόμμα των Πρασίνων και 49,7% για τον κ Norbert Hoffer που στηρίχθηκε από το Κόμμα Ελευθερίας.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να αμφισβητήσουμε το αποτέλεσμα!» δήλωσε στα Αυστριακά και Διεθνή ΜΜΕ ο κ Strache καταθέτοντας στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας του μια αναφορά 150 περίπου σελίδων επισημαίνοντας ότι σημειώθηκαν σοβαρές «παρατυπίες» σε περισσότερα από 90 από τα 117 εκλογικά κέντρα που καταμέτρησαν περισσότερες από 500.000 «επιστολικές» ψήφους.

Σύμφωνα με το Κόμμα Ελευθερίας εντοπίσθηκαν ψηφοδέλτια που κατέθεσαν αλλοδαποί χωρίς να έχουν Αυστριακή υπηκοότητα, καθώς και 16χρονοι ψηφοφόροι που δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν!

«Το μέγεθος των παρατυπιών ξεπερνά τον ορισμό του τρομακτικού και για το λόγο αυτό προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη αμφισβητώντας το αποτέλεσμα» δήλωσε στα ΜΜΕ ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελευθερίας κ Heinz Christian Strache.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αυστρίας έχει περιθώριο 4 εβδομάδων για να αποφανθεί και εάν εξαντλήσει αυτό το χρονικό περιθώριο η απόφασή του θα γίνει γνωστή μόλις 48 ώρες από την καθορισμένη ημέρα ορκωμοσίας του νέο-εκλεγέντος Προέδρου.

Η σύγκρουση στην Αυστρία είχε επίκεντρο:
το μεταναστευτικό, την Οικονομία, το δικαίωμα διαμόρφωσης ΕΘΝΙΚΗΣ πολιτικής κόντρα στις Κεντρικές αποφάσεις της Ε.Ε.

Θέματα που απασχολούν ολάκερη την Ευρωπαϊκή Ένωση…Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]