Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία: Eυρώπη δύο ταχυτήτων για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών

Ο αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) 'Αρμιν Λάσετ τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τρομοκρατικές απειλές, ενώ προτείνει η Γερμανία και η Γαλλία να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Rheinische Post ο Λάσετ εξήγησε ότι καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σχεδιάστηκαν στη Συρία από δράστες που ζούσαν στο Βέλγιο και είχαν πιθανούς συνεργούς στη Γερμανία «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεπεραστεί η νοοτροπία των μεμονωμένων εθνικών κρατών».
«Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Χρειαζόμαστε πιο ισχυρή ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε ό,τι αφορά την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες. Αν δεν συμφωνούν όλοι, τότε έχει έρθει η ώρα για μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Πώς θα είναι αυτό, θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους εταίρους μας», τόνισε ο Λάσετ.

Μάλιστα εξήγησε ότι ήδη υπάρχουν διαφορές στην ΕΕ με τη νομισματική ένωση και τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν.

«Τώρα επιθυμώ έναν ευρωπαϊκό πυρήνα με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλα ιδρυτικά κράτη, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ιταλία και όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν αυτό το βήμα ενσωμάτωσης προκειμένου να οργανώσουμε διακρατικά την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών», διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος του CDU.

«Η διεθνής απειλή δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε και τα 28 κράτη μέλη», υπογράμμισε ο ίδιος. «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης συνόρων με τη συμμετοχή όλων των κρατών μελών και όχι μόνο με συμβολικές συνεισφορές», συνέχισε.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνο στην Ελλάδα την προστασία των θαλάσσιων ευρωπαϊκών συνόρων», τόνισε ο Λάσετ.

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του CDU εξέφρασε την αντίθεσή του με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, ο οποίος εκτίμησε ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι άλλαξαν τα πάντα.

«Το Παρίσι δεν άλλαξε τη στάση του απέναντι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Θα ήταν παράλογο να συνδέσουμε τα θύματα που φεύγουν για να γλιτώσουν από το Ισλαμικό Κράτος με τους δράστες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών φέτος από τη Γερμανία ο Λάσετ σχολίασε ότι ισχύουν δύο δεδομένα: «Πρώτον: Το βασικό δικαίωμα στο άσυλο δεν γνωρίζει ανώτατα όρια. Δεύτερον: Δεν μπορούμε να δεχόμαστε κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Γι' αυτό πρέπει να βρούμε ενδιάμεσες λύσεις, ώστε να μειωθεί ο αριθμός (των προσφύγων) και να διατηρηθεί το βασικό δικαίωμα στο άσυλο».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]