Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξάρθρωση πυρήνα ισλαμιστών στο Παγκράτι

Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. για τζιχαντιστές στην Ελλάδα

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε στόχους ειδικών συμφερόντων έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επίθεση στο Παρίσι. Οι Ελληνικές Αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με δυτικές μυστικές υπηρεσίες και πρεσβείες και ανταλλάσσουν πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστούν οι διαδρομές των τρομοκρατών αλλά και να ανιχνευθούν ίχνη συνεργών τους.

Όπως σημειώνει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι ανησυχίες ότι μέσω των προσφυγικών ροών πέρασαν και τζιχαντιστές με οργανωμένο σχέδιο δράσης, επιβεβαιώθηκαν, ενώ υπάρχουν φόβοι για «εν υπνώσει» πυρήνες που έχουν διασπαρεί σε ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο να συνεχίσουν τη δράση τους, τρομοκρατώντας την υφήλιο.
«Ένα τέτοιο χτύπημα, δεν θα μπορούσε να το προβλέψει καμία Υπηρεσία ή Αρχή», δηλώνει ο ίδιος αξιωματικός, εξηγώντας ότι είναι διαφορετικό θέμα οι υποψίες και οι εκτιμήσεις και διαφορετικό η εκπόνηση ενός υλοποιήσιμου σχεδίου πρόληψης και αποτροπής τέτοιων επιθέσεων.
Για τις ενέργειες των Υπηρεσιών ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία αναφορικά με τα ευρήματα και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τις Γαλλικές Αρχές.

Εξάρθρωση πυρήνα ισλαμιστών στο Παγκράτι

Ήταν ζήτημα χρόνου η ισλαμική λαίλαπα να φτάσει και στη χώρα μας, καθώς όπως μαθαινουμε, έχουν ήδη αρχίσει οι συλλήψεις διαφόρων υπόπτων, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων ατόμων αραβικής καταγωγής που φέρονται να σχετίζονται με τον σχεδιασμό ένοπλης επίθεσης στο Βέλγιο, που οδήγησε και στην ολοκλήρωση επιχείρησης με δύο νεκρούς της Βελγικής Αστυνομίας στην πόλη Βερβιέ.
Πιστεύεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Έτσι τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές ατόμων αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί στο Παγκράτι, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.
Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που εντοπίστηκαν σε σπίτι στην περιοχή του Παγκρατίου και εικάζεται ότι δεν ήταν στην Ελλάδα τους τελευταίους δύο μήνες, ενώ εκτιμάται ότι μεταξύ τους μπορεί να βρίσκεται και ο διαβόητος Μαροκινός τζιχαντιστής με βελγικό διαβατήριο και φερόμενος ως «εγκέφαλος» του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη στο Βέλγιο.

Σύνδεση με τζιχαντιστές του Βελγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές υπηρεσίες προχώρησαν στην επιχείρηση σύλληψης μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου. Η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα μεταξύ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο. Υποκλοπές αποκάλυψαν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ επικοινωνούσε με τους ύποπτους τζιχαντιστές μέσω του κρατουμένου αυτού, ο οποίος είναι αδελφός του ενός από τους δύο υπόπτους που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έφοδο της αστυνομίας στο Βερβιέ (στο ανατολικό Βέλγιο).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίστηκαν ότι έγιναν από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την περιοχή της Αττικής. Μετά από αίτημα των Βελγικών αρχών, οι τηλεφωνικές κλήσεις διερευνήθηκαν και οδήγησαν τελικά στον εντοπισμό του καταλύματος των υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ.

Ήδη, έχει ξεκινήσει διαδικασία «αλληλογραφίας» με το Βέλγιο, για την αποστολή στοιχείων των υπόπτων και την τυχόν ταυτοποίησή τους. Εξάλλου, 13 άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν στο Βέλγιο και σε βάρος 5 εξ αυτών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Τρεις εξ αυτών προφυλακίστηκαν, ενώ δύο ύποπτοι ως μέλη του «πυρήνα», Βέλγοι πολίτες που ήθελαν να διαφύγουν στην Ιταλία, συνελήφθησαν τελικά στην Γαλλία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς αποτέλεσε των αποδέκτη εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, τους οποίους με σχεδιασμό έστελνε αφειδώς η Τουρκία μέσω των Ελληνικών νησιών ή του ποταμού Έβρου, με σκοπό την κατάρρευση του κοινωνικού ιστού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα «εξυπηρετούσε» στον απόλυτο βαθμό τα σχέδια των τζιχαντιστών για διείσδυση εκπαιδευμένων στελεχών τους στην Ευρωπαϊκή ήπειρο…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]