Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανούσης: Η Αριστερά να μη συνεχίσει τον δρόμο των θεωριών συνωμοσίας

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καταθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μετά τις καταγγελίες του για απειλές σε βάρος του και παρακράτος.

«Είναι η ώρα των θεσμών. Σήμερα θα μιλήσω στην Επιτροπή και αύριο στον εισαγγελέα. Νομίζω ότι όλοι θέλουν την αλήθεια. Νομίζω ότι η χθεσινή δήλωση του Πρωθυπουργού ότι οι αντιεξουσιαστές δεν θα ορίσουν τη ζωή και το θάνατο ήταν σημαντική και δείχνει έναν άλλο δρόμο. Ελπίζω όλα να πάνε καλά», δήλωσε προσερχόμενος.

Παράλληλα σε γραπτή του ανακοίνωση ο πρώην υπουργός διαψεύδει κάθε πιθανή κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ και σχέση με υπηρεσίες.

«Δεν έχω καμιά πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τα μέλη του, ούτε ποτέ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχετίζεται με την τρομοκρατία» αναφέρει ο Γιάννης Πανούσης σε γραπτή δήλωσή του που διένειμε σε δημοσιογράφους στη Βουλή, το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Πανούσης αναφέρει, επίσης, ότι δεν έχει καμία προσωπική κόντρα με τον Πάνο Λάμπρου και ουδέποτε ανέφερε το όνομα του.

Ο ίδιος προσθέτει, δε, ότι δεν έχει καμία σχέση με διαρροές εγγράφων, μολονότι δεν έχει αντιληφθεί τα περί διαρροής ενώ, όπως αναφέρει, ουδείς έχει δηλώσει ότι κατέχει έστω και ένα έγγραφο. Όπως τονίζει, μόνο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τον φάκελο και γνωρίζει το περιεχόμενο.

«Δεν κάνω πολιτική. Υπερασπίζομαι την ασφάλεια της οικογένειάς μου και αναζητώ αυτούς που με στοχοποιούν (2009-2015). Πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι» αναφέρει ο κ. Πανούσης.

«Δεν έχω καμία σχέση με κόμματα, υπηρεσίες ή οποιονδήποτε άλλον. Οπότε τα περί σχεδίου που υπηρετώ ή τα χυδαία περί προώθησης βιβλίου που θα εκδώσω πέφτουν στο κενό. Δεν έχω υπογράψει καμία παρακολούθηση κανενός πολίτη. Αν η κυβέρνηση έχει αποφανθεί ότι υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας (αναρωτιέμαι πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο του φακέλου) τότε γιατί δεν ενήργησαν τον Μάιο, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης; Τώρα το θυμήθηκαν; Τέλος πάντων δεν προκύπτει τέτοιο θέμα. Αν από την άλλη πρόκειται για αστυνομικό διήγημα γιατί ανησυχούν;

»Επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό της κοινωνίας (και όχι της καμαρίλας) θεωρώ ότι: Η πολιτική ηθική, η προσωπική ευθύνη και η διαφάνεια είναι αναπόσπαστα μέρη της Δημοκρατίας και της Αριστεράς. Δεν υπάρχει αριστερή βία, που νομιμοποιείται λόγω ιδεολογημάτων ή ρεβάνς. Δεν νοείται δεξιά τρομοκρατία που καταδικάζουμε και αριστερή τρομοκρατία που ανεχόμαστε ή συγκαλύπτουμε. Η Αριστερά δεν πρέπει να συνεχίζει τον εύκολο και ολισθηρό δρόμο της κατασκευής εχθρών και σεναρίων συνωμοσίας. Φως, περισσότερο Φως… Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε στην Επιτροπή» ανέφερε.

Ο κ. Πανούσης στη γραπτή του δήλωση θέτει ένα υστερόγραφο στο οποίο αναφέρει: «Εγώ, επειδή έχω μια σωκρατική αντίληψη των Νόμων και της Πολιτείας, αν έχω υποπέσει σε αδίκημα και καταδικαστώ, δε θα ζητήσω κανένα ευεργέτημα. Θα εκτίσω την ποινή μου κανονικά.Οι άλλοι θα πράξουν το ίδιο; Ή θα κρυφτούν πίσω από κάποια νυχτερινή τροπολογία;»

Προσερχόμενος στη Βουλή, ο κ. Πανούσης έκανε δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες με την οποία χαρακτήρισε σημαντική τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής σε δήθεν αντιεξουσιαστές που καπηλεύονται τους κοινωνικούς αγώνες.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]