Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλλήψεις τζιχαντιστών στην Κω

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ στην Κω μετά τον εντοπισμό υπόπτων για τζιχάντ.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις έρευνες και τους ελέγχους τους σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία αποτελούν τα σημεία υποδοχής των προσφυγικών ροών και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Ελεύθερου Τύπου, οι εξονυχιστικοί έλεγχοι απέδωσαν καρπούς.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο νησί εντοπίστηκαν δύο Σύροι, οι οποί έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ για τυχόν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, σημαία του Ισλαμικού Κράτους και τζιχαντιστές με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σε μία από τις δύο φωτογραφίες μάλιστα, ο ένας από τους δύο Σύρους που φέρονται να υποδύονταν τους πρόσφυγες είχε ποζάρει μπροστά στη μαύρη σημαία του ISIS.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους δύο άνδρες ανέφερε ότι είναι κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο θεωρεί εχθρό του, χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί ότι τάσσεται στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο μαρτυρούν σύμφωνα με τις Αρχές την προσήλωσή του στο σκληροπυρηνικό Ισλάμ.

Οι δύο Σύροι έφτασαν τη Δευτέρα από τα τουρκικά παράλια με λέμβο μαζί με πρόσφυγες.

Ο εντοπισμός τους σήμανε συναγερμό στις Αρχές που αμέσως ειδοποίησαν τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθεί το παρελθόν τους, ενώ από την Κατεχάκη σημειώνουν ότι τα ονόματα των δύο υπόπτων δεν βρίσκονται στις λίστες με τους καταζητούμενους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, διότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες ανώνυμα μέλη στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]