Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εθνική μας μοναξιά

Του homo politicus

Τα αποτελέσματα των εκλογών καταδεικνύουν δύο πολύ σημαντικές αλήθειες: Η μεταπολίτευση αναπαραγάγει τον εαυτό της στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και η ελληνική κοινωνία δεν έμαθε τίποτα από την κρίση

Η σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απόλυτη επιβεβαίωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αυτός που επελέγη από το εσωτερικό και το εξωτερικό να αποτελέσει τον «καταλύτη» της μετουσίωσης του πολιτικού σκηνικού στην ΜΜ ( μετά μνημονίων) εποχή.

Η ισχυροποίηση της ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει κανένα άλλοθι στην κοινωνία: Συνειδητοποιημένα, συντεταγμένα περίπου 500 χιλιάδες ψηφοφόροι γοητεύονται από μια σκληρή, φασιστική, εθνικιστική προσέγγιση.

Με αυτά τα δύο δεδομένα ίσως είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζονται αλλαγές, δομικές για την αναβίωση του πολιτικού συστήματος.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα των αλλαγών μετατρεπόμενη σε φορέα μετριοπάθειας, σοβαρότητας και κριτικού φιλο ευρωπαϊσμού.

Χρειάζεται προσκλητήριο στην κοινωνία για νέες ιδέες από πραγματικούς ανθρώπους που δεν έχουν απορροφηθεί από τον κυβερνητισμό και την καριέρα πολιτικής καμαρίλας.

Το ΠΑΣΟΚ επίσης, κενό γράμμα, μπορεί να προσφέρει δυναμική παρουσία λόγω εμπειρίας αφού απαλλαγεί από τα ΤΟΤΕΜ και τις εμμονές που το όνομα νικάει την ουσία.

Το ΠΟΤΑΜΙ μόνο του τελείωσε: Αυτός ο εκνευρισμένος μεσσιανισμός δεν απέδωσε και τελικά δεν μπορεί να έχει κόμμα μεσαίου χώρου με νέοφιλελευθερους, ταχά αριστερούς και σταρλετίστες του δημοσίου βίου. Όμως, το ΠΟΤΑΜΙ μπορεί αποτελέσει την λογική φωνή, των πραγματικών ανθρώπων.

Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό και απομονωμένο: Περιχαρακωμένο στην συνέπεια του ακολουθεί το δρόμο του που είναι και χρήσιμος και χρηστικός.

Η κρίση είναι πρώτα αξιών και μετά λογιστική

Τώρα είναι η ώρα για αλλαγές ουσίας, με αποστρατεία των τάχα σωτήρων, με πραγματικά δεδομένα: χρειάζεται μείγμα εμπειρίας, ιδεών και οράματος.

Γιατί αλλιώς, το ιδεολογικό placebo του κ. Τσίπρα και της παρέας του θα συνεχίσει αντί για κουκλοθέατρο, να φαντάζει πρόταση κυβερνητική. Και το πλαστικό φαντασίωμα του ΑΝΕΛ ( λίγο δεξιός, λίγο εθνικιστής και πολύ τίποτα) θα είναι το σημείο αναφοράς της νέας εποχής που το τίποτα είναι όλα και εμείς όλοι, ένοχοι για αυτά που δεν παραδεχόμαστε.

Πηγή Υστερόγραφα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]