Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τέλος της Εικονικής Πραγματικότητας: Και τώρα αποφασίζουν οι δανειστές

Γράφει ο The Realist

Το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητο ότι έδωσε μια καθαρή νίκη στον κύριο Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, με δεδομένο το τι θα γίνει από αύριο, αποτελεί το τέλος της διαβίωσης σε μια εικονική πραγματικότητα για μια χώρα και την κοινωνία της.

Είναι σαφές ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ο κ. Τσίπρας θα σχηματίσει κυβέρνηση. ‘Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις αυτού του «σύγχρονου», «δυτικού» κράτους είναι μια εγκληματική – ναζιστική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Την είσοδο του κ. Λεβέντη στη Βουλή, ας μην τη συζητήσουμε καθόλου διότι θα εισέλθουμε στην ανάγκη κλινικής εξέτασης ενός μέρους του εκλογικού σώματος.

Για να μπούμε λοιπόν στην ουσία, ο περιχαρής νικητής των εκλογών, αυριανός Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση και θα κληθεί πριν σχεδόν προλάβει να ορκιστεί να αρχίσει να ψηφίζει τα τρίτο δυσβάστακτο μνημόνιο το οποίο ο ίδιος υπέγραψε με τους Ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τι σημαίνει αυτό; Νέες μειώσεις στις ήδη πενιχρές συντάξεις, ταχύτατες ιδιωτικοποιήσεις, σίγουρα μειώσεις μισθών και μια σειρά άλλων δυσβάστακτων μέτρων. Αλλά πάνω από όλα άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που η εκλογική του δεξαμενή ακόμη ονειρεύεται ότι δεν θα υλοποιήσει, και ο ίδιος έχει δεσμευτεί να κάνει.

Όποιος πραγματικά έχει τα μάτια του ανοικτά, διαβάζοντας το διεθνή τύπο και αυτά που αναφέρει για την επόμενη ημέρα αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει για μια ακόμη φορά σε διάστημα μικρότερο από ένα χρόνο τα ηνία της χώρας πατώντας σε μια ψευδή εικόνα την οποία με εμμονή συνεχίζει να παρουσιάζει και την οποία με την ίδια εμμονή η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να στηρίζει.

Μόνο που δυστυχώς για το ίδιο, αλλά και για την κοινωνία αυτοί που δίνουν τα χρήματα για να ζει και να υπάρχει η χώρας της εικονικής πραγματικότητας, όχι απλά αναμένουν, αλλά θα απαιτήσουν την πλήρη εφαρμογή αυτών που ο κ. Τσίπρας υπέγραψε όταν για δεκαεπτά ώρες, όπως ο ίδιος δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει στην προεκλογική περίοδο, ίδρωσε να περάσει στους εταίρους.

‘Ένα νέο, επίσης, δεδομένο, που πολύ σύντομα όλοι θα ανακαλύψουν, είναι ότι σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του ΔΝΤ που έχει άμεση εμπλοκή στο νέο ελληνικό πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας, αναφέρει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ότι η γυμναστική των εκλογών που ο κ. Τσίπρας επέβαλε στη χώρα στοίχισε στην ήδη κατεστραμμένη οικονομία περίπου 1,5 δις Ευρώ, και οι εταίροι αναμένουν αυτά τα χρήματα να εξευρεθούν με νέα μέτρα.

Καλό είναι επίσης, να μην ξεχνάμε και το θέμα του μεταναστευτικού. Αν και βλέποντας κανείς τα αποτελέσματα των εκλογών στα Δωδεκάνησα και στο νησί της ΚΩ, που δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζετε έντονα από το πρόβλημα, η κυρία Τασία θα πρέπει να αναλάβει άμεσα Υπουργός Μετανάστευσης και να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην δοκιμαζόμενη ΚΩ για να αποθεωθεί.

Για να μην μπούμε στον τομέα των εθνικών θεμάτων γιατί εκεί είναι πραγματικά να κλαίει κανείς. Το Κυπριακό οδεύει σε λύση ερήμην της Ελλάδας. Στο Αιγαίο οι Τουρκία λειτουργεί σαν ιδιοκτήτης, και για το Σκοπιανό ουδείς ασχολείται. Για το θέμα της ΑΟΖ; Μην μπαίνουμε σε πολυτέλειες.

Μπορεί κανείς να γράψει ολόκληρο βιβλίο για το τι περιμένει τη χώρα από την επομένη των εκλογών.

Παρόλα αυτά εκείνο που πρέπει να κρατήσει κανείς, όσοι τουλάχιστον πραγματικά σκέφτονται με ρεαλισμό, είναι αυτό που πολύ εύστοχα επεσήμανε με άρθρο του ο βρετανικός Guardian. O κ. Τσίπρας θα επανέλθει θριαμβευτής στο Μαξίμου. Μόνο που ουσιαστικός Πρωθυπουργός της χώρας θα είναι ο Ολλανδός, Maarten Verwey, ο αξιωματούχος της Κομισιόν με τον τίτλο του Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων. Ο νεαρός Ολλανδός θα αποφασίζει ποια ποσά και εάν θα διατεθούν στην Ελλάδα. Δηλαδή, θα λέει στον υπάλληλο κ. Τσίπρα, δώσε νομοσχέδιο και εφαρμογή πάρε Ευρώ. Δεν έδωσες. Δεν θα λάβεις. Έτσι απλά.

Κατά τα άλλα πανηγύριζε λαέ στη χώρα της εικονικής πραγματικότητας. Στη χώρα των capital controls με 60 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες, που ο Θεός να βάλει το χέρι του για το εάν θα ανακεφαλαιοποιηθούν.

Καλωσορίσατε στο προτεκτοράτο των δανειστών, το οποίο από τις 20 Σεπτεμβρίου, 2015 επισημοποιήσαμε με το αποτέλεσμα των εκλογών. Αν Πρωθυπουργός ήταν κάποιος άλλος, ο κ. Τσίπρας και οι φίλοι του θα τον χαρακτήριζαν υπάλληλο του Κουαρτέτου. Τώρα θα παίξει αυτός τον ρόλο, διότι οι δανειστές -και το αναφέρω με περισσή λύπη- ορίζουν τις τύχες της χώρας.

Καλή η εικονική πραγματικότητα, αλλά το τέλος ήρθε. Welcome to reality Greece!

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δηλαδη τι άλλο θα έβγαζαν οι νοθευμενες κάλπες μιας αποικίας ηλιθιων ;
    Πότε οι αποικιοκράτες δυτικοι δεν κυβερνούσαν ειδικα μετα την δολοφονία του Καποδίστρια ;
    Αποχη , γενικη απεργία , μακρυα απο τα ταμεία των κατακτητών κτλ και ίσως τα καταφέρετε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]