Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι πετούν αβοήθητους τους Σύριους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την κυνική ομολογία ότι η τουρκική μαφία ωθεί τους παράνομους μετανάστες προς το Αιγαίο κυριολεκτικά πνίγοντας τους, κάνουν Σύριοι προσφυγές στην τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet.

Ο Σύριος πρόσφυγας, Halepli Abdülkadir, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε την υποκρισία των τουρκικών αρχών που πιέζουν σε συνεργασία με την τουρκική μαφία τους πρόσφυγες να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά, παρά τον μεγάλο κίνδυνο που αυξάνεται με την επιδείνωση του καιρού να πνιγούν μεσοπέλαγα στο Αιγαίο.

Ένας άλλος πρόσφυγας ονόματι Mustafa, ανάφερε ότι ουσιαστικά οι Τούρκοι τους σπρώχνουν στην θάλασσα με άμεσο κίνδυνο να βρουν τον θάνατο ναυαγώντας αβοήθητοι. Ο Mustafa αναρωτιέται γιατί η τουρκική μαφία μας λέει «- Neden Mafya’ya git diyorlar bize?», δηλαδή φύγετε προς την θάλασσα του Αιγαίου όπου ήδη έχουν πνιγεί δεκάδες πρόσφυγες από την Συρία.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους παράνομους μετανάστες υπάρχουν επιγραφές –οδηγίες στα αραβικά, που τους υποδεικνύουν να κατευθυνθούν αμέσως προς τις ακτές του Αιγαίου για να περάσουν απέναντι στα ελληνικά νησιά.

Η τραγωδία συνεχίζεται και μάλλον θα ενταθεί καθώς ο πόλεμος στην Συρία παίρνει ακόμα πιο άγρια μορφή με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και όλος αυτό ο όγκος με ευθύνη των τουρκικών αρχών και της τουρκικής μαφίας, σίγουρα θα κατευθυνθεί προς την χώρα μας. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται άμεσα να καταστρωθεί σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της κατάστασης και πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις ευθύνες της ή να κηρύξουμε τα σύνορα μας απαραβίαστα όπως έκαναν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή ΝikosΧeiladakis

Σχόλιο ιστολογίου: Προεκλογικά, ο κ. Βούτσης (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου το όνομα αναφέρεται και για την Προεδρία της Βουλής) σε τηλεοπτικό πλατό εξήρε την αυτοθυσία και τις προσπάθειες του τουρκικού Λιμενικού, χωρίς να έχει να πει ούτε μία κουβέντα για τους άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού...! Ιδεοληψία; Προκατάληψη; Άγνοια της πραγματικότητας; Συγκάλυψη των τουρκικών εγκλημάτων; Ή, μήπως, έκρηξη υφέρποντος ανθελληνισμού; Οι εξελίξεις θα αποκαλύψουν για ποιόν λόγο ο κ. Βούτσης θαυμάζει το τουρκικό Λιμενικό και αγνοεί την αυτοθυσία και την αγωνιώδη προσπάθεια (με ελάχιστα μέσα) που καταβάλλει το Ελληνικό Λιμενικό για να διασώσει τους λαθρομετανάστες που χαροπαλεύουν στη θάλασσα του Αιγαίου (που δεν έχει σύνορα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα)...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]