Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πλούσια αραβικά κράτη λένε «όχι» στους Σύρους πρόσφυγες

Με ένα του σκίτσο, ο πολιτικός σκιτσογράφος Κάρλος Λατούφ (Carlos Latuff) απεικόνισε το δράμα τόσο του πολέμου στη Συρία όσο και του προσφυγικού.

Ο Κάρλος Λατούφ δείχνει τις πλούσιες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου από τη μία να ενθαρρύνουν και να συγχαίρουν τους Σύρους στασιαστές και τζιχαντιστές για την ανθρωποσφαγή στη χώρα και από την άλλη να αρνούνται να δεχθούν Σύρους πρόσφυγες στις αραβικές χώρες.

3.800.000 Σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει εξαιτίας του πολέμου στις ακόλουθες χώρες: Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ και Αίγυπτο. Τώρα τελευταία έρχονται και στην Ελλάδα και σύμφωνα με την Τασία Χριστοδουλοπούλου είμαστε υποχρεωμένοι να τους υποδεχτούμε και να τους περιθάλψουμε.

Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και τα αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, κράτη πλούσια και υπογραμμίζουμε αραβικά, δηλαδή συγγενικά των Σύρων, αρνούνται να δεχτούν τους εθνικά αδελφούς τους πρόσφυγες.

Να τους πάρει η φτωχή Ελλάδα, ναι, αλλά όχι η πλούσια Σαουδική Αραβία ή το επίσης πλούσιο Κατάρ, κράτη τα οποία έχουν και ενεργό συμμετοχή στον πόλεμο στη Συρία χρηματοδοτώντας πολλές τζιχαντιστικές οργανώσεις και διατηρώντας κατά αυτό τον τρόπο την ανθρωποσφαγή αμείωτη.

Ο Λίβανος φιλοξενεί 1.100.000 πρόσφυγες, που έχουν φτάσει να αποτελούν το 26% του πληθυσμού της χώρας.

Η Ιορδανία φιλοξενεί 618.615 δηλωμένους πρόσφυγες, που φτάνουν στο 9,8% της χώρας.

Η Τουρκία έχει δεχτεί 1.600.000 πρόσφυγες, που αναλογούν στο 2,4% του πληθυσμού της.

Το Ιράκ, το οποίο επίσης βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έχει καταλάβει και το 1/3 της έκτασής του, φιλοξενεί 225.373 δηλωμένους Σύρους πρόσφυγες.

Η Αίγυπτος, που επίσης πολεμά με το Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά και αντιμετωπίζει εσωτερική τρομοκρατία από τους τζιχαντιστές φιλοξενεί 142.543 Σύρους πρόσφυγες.

Στη Συρία, μετά από πέντε χρόνια πολέμου, 190.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 10.800.000 έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους.

Από τους εκτοπισμένους 6.500.000 έχουν καταφύγει πρόσφυγες εντός της Συρίας και περίπου 4.000.000 έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ζητείται από την Ευρώπη και -κυρίως την Ελλάδα ως χώρα εισόδου- να δεχτεί Σύρους πρόσφυγες για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ωστόσο, τα πλούσια αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου, δηλαδή το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, δεν δέχθηκαν ούτε έναν Σύρο πρόσφυγα.

Και εδώ γεννιέται το εύλογο ερώτημα: γιατί τα πλούσια αραβικά κράτη αρνούνται να δεχθούν τους πρόσφυγες αδέλφια τους που ταλανίζονται από έναν πόλεμο που αυτά τα κράτη προκάλεσαν και χρηματοδότησαν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν; Γιατί αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τον πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Συρίας δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους απέναντι στους Άραβες Σύρους ομοεθνείς τους;

Γιατί;

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]