Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χαοτικές διαφορές μεταξύ ξένων και ελληνικών δημοσκοπήσεων (Βίντεο)

Με αφορμή το μαιηλ που μας έστειλε ο αναγνώστης μας Ακης Σ. και το τιτλοφορεί «σημερινή δημοσκόπηση για την Ελλάδα που δεν "παίζει" στην Ελλάδα» παραθέτουμε και τις άλλες δυο σημερινές δημοσκοπήσεις από ελληνικά ΜΜΕ.

Τώρα, πώς γίνεται στην μια να διαβάζεις ότι προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με εφτά ποσοστιαίες μονάδες διαφορά της Ν.Δ και η «Λαϊκή Ενότητα» είναι τρίτο σε δύναμη κόμμα και στις άλλες δυο ότι υπάρχει ισοψηφία για την πρώτη θέση, είναι ένα πρόβλημα. 


«Οι τρέχουσες συνθήκες και περιστάσεις είναι δύσκολο για κάθε δημοσκόπηση» σημειώνει η πρώτη δημοσκόπηση που αναφέραμε, διατηρώντας πάντα εμείς τις επιφυλάξεις μας για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων κάτι που το αιτιολογεί με την συμπεριφορά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. 

Την περασμένη εβδομάδα ήταν σχεδόν 20%. Αυτή την εβδομάδα είδαμε μια πτώση, φθάνοντας το 17,4%, αλλά όχι σε σημείο που να μπορούμε να κάνουμε ασφαλείς προβλέψεις. 
Το πολιτικό τοπίο είναι θολό, και οι περισσότεροι από τους αναποφάσιστους  ψηφοφόρους έχουν κολλήσει σε αυτή τη θέση, χωρίς να επιλέγουν  ένα κόμμα, κυρίως επειδή δεν έχουν εναλλακτικές επιλογές. 

Οι ιδεολογικές γραμμές έχουν παραβιαστεί πολλές φορές , και για την πλειονότητα αυτό δημιουργεί πρόβλημα εμπιστοσύνης, αναφέρει η ανάλυση της ίδιας έρευνας.

Λεπτομέρειες για την δημοσκόπηση που διενέργησε ξένη ειδησεογραφική πηγή διαβάστε εδώ


Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ως προς την πρόθεση ψήφου  να συγκεντρώνει 26,9%, η Ν.Δ 19,8%, η «ΛΑΕ» 6,2%, η Χ.Α 6,1%, το Ποτάμι 5,9% το ΚΚΕ 5,6% και το ΠΑΣΟΚ 3,1%.

 Πάμε τώρα στην δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά».  


Στην πρόθεση ψήφου η  ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 24%, έναντι 23,4% του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ στην Τρίτη θέση με 5,2%. Ακολουθούν   Χρυσή Αυγή με 5,1% και Ποτάμι με 4,8%.  ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων ισοδυναμούν με   4%, ενώ η «Λαϊκή Ενότητα» μπαίνει οριακά στη Βουλή, με ποσοστό 3,4%. 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής: ΝΔ 30,4%,  ΣΥΡΙΖΑ 29,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%,  ΚΚΕ 6,5%  Ποτάμι 6% Ένωση Κεντρώων 5,1% ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5% Λαϊκή Ενότητα 4,3% 

Τέλος παραθέτουμε σε βίντεο την δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ως προς τα ευρήματα της πρόθεσης ψήφου, όπως μεταδόθηκαν απ’ το σημερινό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.
ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συγκεντρώνουν από 27% η Χρυσή Αυγή 6,5%, κι ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Το Ποτάμι 5,5%   η Δημοκρατική Συμπαράταξη ( ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) καθώς και η Ένωση Κεντρώων  4,5% των ψηφοφόρων ενώ η  Λαϊκή Ενότητα  4%.




Πηγή Tsak-Giorgis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]