Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνελήφθησαν 5 ύποπτοι τζιχαντιστές στα σύνορα Βουλγαρίας – Σκοπίων

Πέντε ύποπτοι ως τζιχαντιστές συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να περάσουν από τα Σκόπια στη Βουλγαρία, σύμφωνα με είδηση που ανάρτησε το αμερικανικό Breitbart News αλλά και το Sputnik.

Στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν βίντεο με αποκεφαλισμούς και προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι ύποπτοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι ήταν πρόσφυγες.

Οι βουλγαρικές Αρχές συνέλαβαν τους πέντε άνδρες, ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών, κοντά στο συνοριακό πέρασμα Gyueshevo, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η βουλγαρική NOVA TV.

Οι πέντε άνδρες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τους Βούλγαρους συνοριοφύλακες που τους εντόπισαν.

Στον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα τα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς, ηχητικά με τζιχαντιστικές προσευχές και άλλο ενοχοποιητικό υλικό.

Οι βουλγαρικές Αρχές έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ από το περιστατικό.

Την υπόθεση πλέον χειρίζεται η Βουλγαρική Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (DANS) υπό την εποπτεία του περιφερειακού εισαγγελέα του Κυουστεντίλ (Kyustendil).

Οι πέντε άνδρες συνελήφθησαν να κινούνται με ένα αυτοκίνητο με κοσοβάρικες πινακίδες.

Οι ύποπτοι τζιχαντιστές ακολούθησαν το εξής σχέδιο για να μπουν στη Βουλγαρία. Ο ένας από τους πέντε είχε εισέλθει στη Βουλγαρία από τα Σκόπια νόμιμα με το αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες Κοσόβου. Οι άλλοι τέσσερις εισήλθαν παράνομα μέσω δάσους που υπάρχει στην περιοχή. Στη συνέχεια τους μάζεψε και όπως κινούνταν να απομακρυνθούν έπεσαν πάνω στην περίπολο.

Τον Φεβρουάριο οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε υπόμνημά τους προς την τουρκική Αστυνομία ανέφεραν ότι 3.000 εκπαιδευμένοι τζιχαντιστές, από το Ιράκ και τη Συρία, αναζητούσαν τρόπους να περάσουν μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη.

Τον Μάιο, κυβερνητικός σύμβουλος της Λιβύης, ενημέρωσε ότι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος περνούσαν στην Ιταλία μέσω προσφύγων από τη Λιβύη.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]