Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουγγαρία: Αστυνομία και στρατός στα σύνορα κατά των λαθρομεταναστών

Η Ουγγαρία θα αναπτύξει αστυνομικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της από τις 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποτρέψει την εισροή προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της και αναμένεται να στείλει και στρατό αν το κοινοβούλιο εγκρίνει την σχετική κυβερνητική πρόταση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

"Οι μεγάλες αλλαγές θα συντελεστούν μετά τις 15 Σεπτεμβρίου...και βήμα-βήμα θα θέσουμε την μεθόριο υπό έλεγχο", είπε ο Ορμπάν σε συνέντευξη Τύπου.

"Θα στείλουμε την αστυνομία κι έπειτα, αν λάβουμε την έγκριση του κοινοβουλίου, θα αναπτύξουμε στρατό".

"Δεν είναι 150.000 οι μετανάστες που έρχονται, τους οποίους κάποιοι θέλουν να μοιράσουν με βάση ποσοστώσεις, δεν είναι 500.000--ένας αριθμός που άκουσα στις Βρυξέλλες. Είναι εκατομμύρια, στη συνέχεια δεκάδες εκατομμύρια, γιατί η εισροή μεταναστών είναι ατελείωτη", δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κοινό μέτωπο Ουγγαρίας, Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας για το μεταναστευτικό

Την υποστήριξή τους στην ουγγρική κυβέρνηση εξέφρασαν οι πρωθυπουργοί Τσεχίας, Σλοβακίας και Πολωνίας, όσον αφορά τον με τον οποίο η Ουγγαρία χειρίζεται το μεταναστευτικό.

«Σε μια έκφραση της αλληλεγγύης τους, οι πρωθυπουργοί είναι έτοιμοι να παρέχουν στην Ουγγαρία περαιτέρω βοήθεια», ανέφεραν σε, κοινή τους ανακοίνωση τους οι πρωθυπουργοί, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Βίζεγκραντ.

Η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κόπατς δήλωσε πως τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να πάρουν τις δικές κυρίαρχες αποφάσεις στο πως θα αντιμετωπίσουν την μεταναστευτική κρίση.

«Πιστεύω πως η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος πρέπει να είναι λογική και επίσης οι χώρες πρέπει να πάρουν τις δικές τους κυρίαρχες αποφάσεις στο επίπεδο της έκθεσής τους στο πρόβλημα», δήλωσε.

Η ίδια τόνισε πως επιθυμεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης σύντομα, καθώς η κατάσταση θα βρεθεί εκτός ελέγχου, αν νέα κύματα μεταναστών φτάσουν στην Ευρώπη. Επανέλαβε, επίσης, την αντίθεση της σε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για τη μετεγκατάσταση των μεταναστών

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Όρμπαν, ανέφερε πως η Ευρώπη θα πρέπει να περιμένει την άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων μεταναστών χωρίς έγγραφα, εάν αποτύχει να προστατέψει τα σύνορα της.

«Η Ευρώπη μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί και να διαπιστώσει πως οι πολίτες της είναι η μειονότητα στην ίδια τους την ήπειρο», κατέληξε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Πηγές ΑΠΕ (Γ.Σ.), Ρόιτερς, Sputnik


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]