Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τυφλός εθνικισμός και γκρίζοι λύκοι επιτίθενται σε τούρκους πολίτες

Δέρνονται και μεταξύ τους τώρα οι Τούρκοι, περνώντας, ο ένας τον άλλο για Κούρδο! Το χειρότερο ήταν ότι Τούρκοι εθνικιστές, έδειραν ανηλεώς, μέλος της ομάδας τους. Ο άτυχος άνδρας εκλήφθηκε ως Κούρδος από άτομα που δεν τον γνώριζαν, παρά την προσπάθειά του να τους πείσει ότι είναι Τούρκος και εθνικιστής.

Το περιστατικό συνέβη στα Άδανα, όταν 200 περίπου Τούρκοι εθνικιστές και ισλαμιστές, μέλη του Εθνικιστικού Κόμματος MHP, συγκεντρώθηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κουρδικού κόμματος HDP.

Μετά τα μεσάνυχτα, όταν η εκδήλωση «διαμαρτυρίας» είχε ολοκληρωθεί, 10 άτομα από την ομάδα των 200, επιτέθηκαν σε έναν άνδρα που περίμενε το τραμ, γιατί θεώρησαν ότι είχε πιο σκούρο δέρμα από αυτούς και άρα ήταν Κούρδος!

Αν και ο άνδρας τους έλεγε ότι είναι και αυτός μέλος του ΜΗΡ, το πλήθος δεν άκουγε. Ο άνδρας γλίτωσε, τελικά, τα χειρότερα, ίσως και τη ζωή του, με την επέμβαση Τούρκων αστυνομικών.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που Τούρκοι εθνικιστές λιντσάρουν, τα «λάθος» άτομα. Στις 4 Ιουλίου, στην Κωνσταντινούπολη, μέλη του ΜΗΡ, λιντσάρισαν Κορεάτες τουρίστες γιατί τους πέρασαν για Κινέζους «καταπιεστές των Ουιγούρων».

Οι ίδιοι είχαν καταστρέψει και ένα κινεζικό εστιατόριο, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν Τούρκος και ο μάγειρας Ουιγούρος. Τότε, ο επικεφαλής του κόμματος ΜΗΡ, Ντεβλέτ Μπατσελί, είχε πει πως δεν υπάρχει θέμα, καθώς Κορεάτες και Κινέζοι έχουν τα ίδια σχιστά μάτια.

Το γεγονός πάντως, μας θυμίζει έντονα τη μάχη του Κεφαλόβρυσου, το 1823, όταν ο Μάρκος Μπότσαρης, με 450 άνδρες, νίκησε τουλάχιστον 6.000 Τούρκους, επιτιθέμενος νύχτα εναντίον τους, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αλληλοσφαχτούν. Και εις άλλα με υγεία, αγαπητοί.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]