Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

100 δισ. ευρώ κέρδισε η Γερμανία από την κρίση χρέους

Το ποσό των 100 δισ. ευρώ έχει εξοικονομήσει η Γερμανία από το 2010 λόγω της δραματικής μείωσης του κόστους δανεισμού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία του ινστιτούτου «Leibniz».

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης – χρέος, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από το χαμηλό κόστος δανεισμού.

Παράλληλα, το ινστιτούτο εκτιμά ότι ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας, ο οποίος έχει επιτευχθεί από το 2014, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα οφέλη από την ελληνική κρίση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 300 μονάδες βάσης, λόγω της ελληνικής κρίσης, με αποτέλεσμα η Γερμανία να εξοικονομήσει 100 δισ. ευρώ την πενταετία 2010 – 2015.

Το ποσό της εξοικονόμησης αντιστοιχεί στο 3% του γερμανικού ΑΕΠ και ξεπερνά το κόστος της ελληνικής διάσωσης, ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει το χρέος της.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δεν είναι μόνο το κέρδος εκ μέρους της Γερμανίας στην δήθεν κρίση χρέους ,αλλά και η φτώχεια και η δυστυχία ενός λαού που δεν φταίει σε τίποτε από λανθασμένες επιλογές των πολιτικών .
    Στις 14/8/2015 στο χωριό Κομμένο Άρτας τιμούμε την μνήμη των 360 σφαγιασθέντων από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής . Δυστυχώς δεν έχουν αποσταλεί προσκλήσεις ώστε να παρευρεθεί η πολιτική ηγεσία της Γερμανίας ,για να καταλάβουν επιτέλους το τι έκαναν οι πρόγονοί τους και τι κάνουν οι ίδιοι τώρα . Υπενθυμίζω 10000 αυτοκτονίες στην χώρα μας από το 2009 μέχρι σήμερα αντιστοιχούν σε 10000 σκοτωμένους ανθρώπους από τις κακές σκέψεις των πολιτικών της Γερμανίας και των Ελλήνων πολιτικών . Δηλαδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ,είμαστε υπό κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100% πατριώτη συμφωνουμε! Αν είχαμε απολύσει ομως πριν 4-5 χρόνια 100 με 150 χιλ. δημόσιους και είχαμε μάζεψει τα επιδόματα δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτά τα χάλια και νομίζω ότι για αυτό δεν ευθύνονται οι "φιλοι" μας Γερμανοι... Εδω μετά απο τόσα χρόνια κ στο σημείο που έχουμε φτάσει γίνεται αγώνας για να συνεχισουν αρκετοί να βγαίνουν στην σύνταξη απο τα 45...
      Φταίνε οι Γερμανοί δεν λέω αλλά οι δικοί μας φωστήρες δεν έχουν άραγε ευθύνες. ..
      Για να μην πιάσω τα λαδωματα κοκ...

      Διαγραφή
    2. 7:55 μ.μ.
      Οι αυτοκτονίες μάλλον είναι περισσότερες και η καταστροφή που έχουν προκαλέσει είναι παρόμοια με αυτή του Β'ΠΠ.
      Έφυγαν από εδώ, όμως άφησαν τους συνεργάτες τους να μας καταστρέψουν. Κατ' εμέ δεν φταίνε μόνο οι γερμανοί, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι συνεργάτες-γερμανοτσολιάδες τους.

      Διαγραφή
  2. Στα όπλα βρε γκιαουριδες που μαθες φταίνε αυτοι και εκείνοι ....
    Εάλω η Ελλας και σεις ακομη .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]