Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταξύ Grexit... και Χαλάρωσης

Δύσκολες οι συζητήσεις στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τον κ. Τσίπρα
Πολύ βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής

Δύσκολες αναμένονται οι συζητήσεις για τον έλληνα πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Τρίτης στις Βρυξέλλες.

Αυτό προκύπτει από την προπαρασκευαστική συνεδρίαση του Euroworking Group, όπου, σύμφωνία με πληροφορίες, ο γερμανός εκπρόσωπος έθεσε μεταξύ άλλων και ζήτημα Grexit, απορρίπτοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας γέφυρας.

Αντιστοίχως αρνητική αξιολογείται και η συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου δεν εγκρίθηκε πρόσθετη ρευστότητα μέσω του ELA και επιπροσθέτως αποφασίστηκε σημαντική απομείωση των αξίας των τίτλων του ελληνικού δημοσίου που χρησιμοποιούν ως ενέχυρα οι ελληνικές Τράπεζες.

Την επιθυμία της να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα εξέφρασε και η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Μέρκελ: Περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη να φέρει η Ελλάδα ένα λεπτομερές πρόγραμμα - Τα συμβάντα των τελευταίων ημερών έχουν επιδεινώσει την κατάσταση - Το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα πρέπει να είναι πολυετές - Σεβόμαστε τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος αλλά η απόφαση λαμβάνεται από 19 χώρες -
Το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερους όρους από εκείνο των θεσμών. - Με το ελληνικό δημοψήφισμα βεβαιώς ενισχύθηκε η θέση του έλληνα πρωθυπουργού, αλλά τα περιθώρια των άλλων 18 χωρών όσον αφορά τις προσδοκίες τους έγιναν σαφέστερα - Καινούργιο πρόγραμμα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης - Και τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όχι μόνο της Ευρωζώνης - Θα πρέπει να ξέρω σε ποιο βαθμό είναι πρόθυμη η κυβέρνηση σε διαρθωτικές αλλαγές για να ανταποκριθεί στα δημοσιονομικό κενά. Αυτό είναι κάτι καινούργιο που δεν υπήρχε πριν από 10 ημέρες - Η κατάσταση είναι αβέβαιη για αυτό και είπαμε να κάνουμε νέα Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή

Τουσκ: Δείξαμε συγκεκριμένη υπευθυνότητα. Αν δεν βρούμε λύση θα έχουμε το χειρότερο σενάριο. Αν δεν βρούμε λύση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, με όλες τις συνέπειες για την Ελλάδα - Η τελευταία προθεσμία τελειώνει την Κυριακή και μετά όλοι αναλαμβάνουμε την ευθύνη - Εχουμε ετοιμαστεί για το σενάριο του Grexit

Ρέντσι μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Την Κυριακή θα διεξαχθεί νέα Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης των Ευρωπαίων ηγετών.
«Δεν είμαι απαισιόδοξος για την Ελλάδα, ενδεχομένως την Κυριακή θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την ελπίδα «να έχουμε ένα happy end».
«Πρέπει να επιλύσουμε άμεσα την επείγουσα κατάσταση στην Ελλάδα» συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρώπη στερείται ενός οράματος.

Γιούνκερ: Δεν αποκλείω κανένα σενάριο για την Ελλάδα, υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ.
Όπως εξήγησε, «η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα. Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit. Έχουμε σχέδιο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. Έχουμε σενάριο για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη».
«Εγώ σθεναρά απορρίπτω τις κατηγορίες ότι είμαστε τρομοκράτες που δεν σεβόμαστε τον ελληνικό λαό. Είμαι σθεναρά υπέρ της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης» τόνισε εν συνεχεία ο πρόεδρος της Κομισιόν, διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μας πει πού το πάει.
Παράλληλα, υποστήριξε πως διαμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι «έχουμε κάθε διάθεση να συζητήσουμε το θέμα του χρέους τον Οκτώβριο, όχι τώρα».
«Περιμένουμε τις ελληνικές προτάσεις μέχρι τις 8.30 το πρωί της Παρασκευής» κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν Τσίπρας - Ομπάμα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέθεσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την κατάσταση, καθώς και τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και όχι την συγκεκριμένη πρόταση που πρόκειται να συζητήσει η Ελλάδα με τους ευρωπαίους εταίρους της.
Ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ για ευτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.
Η Ουάσινγκτον έχει πολλές φορές δηλώσει ότι απαιτείται να βρεθεί γρήγορα λύση, προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]