Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με το χαρτί των βουλευτικών εκλογών ο Αλέξης στις Βρυξέλλες

Ο Τσίπρας θέλει συμφωνία, κατεβάζει νέα πρόταση, αλλά... αν οι Ευρωπαίοι επιμείνουν στην αδιαλλαξία τους, θα ρίξει το χαρτί των... εκλογών!

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Με νέα πρόταση και νέο υπουργό Οικονομικών εμφανίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκοντας έστω και «στο και πέντε» την επίτευξη μίας συμφωνίας με τους δανειστές.

Το Ευρωπαϊκό περιβάλλον εμφανίζεται ιδιαίτερα θιγμένο από τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε σχέση πάντα με την πρωθυπουργική πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα, όμως ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι έχοντας και τις «ευλογίες» της αντιπολίτευσης για την επίτευξη λύσης θα μπορέσει να κάνει τους άλλους ηγέτες τουλάχιστον να ακούσουν τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα εμφανιστεί αμετακίνητος στις θέσεις του και θα θέσει απλώς το πλαίσιο των προτάσεών του ως μία βάση συζήτησης, αποδεχόμενος να κάνει ακόμη και υποχωρήσεις. Στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός έδειξε ότι επιθυμεί διακαώς μία βιώσιμη συμφωνία και ότι απορρίπτει την ρήξη ως λογική, όμως κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα συμβεί εφόσον πέσει πάνω στο τείχος των δανειστών.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί την θετική έκβαση της σημερινής κρίσιμης συνάντησης ώστε αυτή να στείλει ένα μήνυμα προς την ΕΚΤ για να υπάρξει λύση στο μείζον θέμα της ρευστότητας και να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με τις τράπεζες.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό έχει πάντα στο μυαλό του κι ένα εναλλακτικό σενάριο, το οποίο όμως δεν υπόσχεται την σωτηρία των τραπεζών και της ελληνικής οικονομίας. Και αυτό είναι η προκήρυξη εκλογών με την επιχειρηματολογία ότι η διαπραγμάτευση σκόνταψε στην άρνηση των δανειστών να ερμηνεύσουν ορθά την απόφαση του «όχι» που είπε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.

Παρ’ όλα αυτά ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι δεν θα χρειαστεί να τραβήξει ένα ακόμη χαρτί. Άλλωστε και οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις συνεχόμενες κάλπες. Εκτιμά ότι η καρατόμηση του Γιάνη Βαρουφάκη θα καταλαγιάσει την ένταση που επικρατεί στους κόλπους των πιστωτών. Και επίσης πιστεύει ότι η εικόνα πως η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα είναι ενωμένη μετά το δημοψήφισμα μπορεί να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους ευρωπαίους ηγέτες.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]