Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαλαβάνη: Απαγορεύεται η απόσυρση μετρητών από θυρίδες

Κινήσεις πανικού ή υλοποίηση προσχεδιασμένων κινήσεων;

Γράφει ο Κώστας Κανελλάκης 

Το περιεχόμενο των θυρίδων ΔΕΝ ανήκει στο ενεργητικό των τραπεζών! Η δηλωση αυτή εκτός εάν δεν υπάρχει παρεξήγηση, συνεπάγεται σωματικό έλεγχο στον πελάτη ή μία πραξικοπηματική μεθόδευση των τραπεζιτών με την συνέργεια Βαλαβάνη!
Η τελευταία αυτή είδηση, αποτελεί πραγματικό κόλαφο και αποκαλύπτει τα κρυφά σχέδια της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Σχέδια σχετικά με το ευρώ και κατά πόσο η σημερινή κυβέρνηση θα επιτρέψει την κυκλοφορία εντός της χώρας ή την κατοχή του από τους Έλληνες πολίτες.

Σε δήλωσή της, η κυρία Βαλαβάνη, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, φέρεται να ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπεται οι Έλληνες να αποσύρουν από τις θυρίδες μετρητά έχουν σε αυτές. Θα μπορούν να παίρνουν οτιδήποτε άλλο θέλουν, αλλά όχι μετρητά. Θα τους επιτρέπεται η επίσκεψη στις θυρίδες τους, με συνοδεία τραπεζικών υπαλλήλων (παραβιάζοντας το απόρρητο των καταθέσεων), οι οποίοι θα βεβαιώνουν ότι δεν θα αποσύρουν τυχόν μετρητά που βρίσκονται στις προσωπικές τους θυρίδες…!

Αυτή η αποκαλυπτική δήλωση της κυρίας Βαλαβάνη, ουσιαστικά θέτει επ’ αμφιβόλω την κυκλοφορία του ευρώ στην εσωτερική οικονομία της χώρας, ενώ φουντώνει τα σενάρια για ύπαρξη διπλού νομίσματος με το οποίο θα γίνονται συναλλαγές στο εσωτερικό της χώρας. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει πως υπάρχει και κυβερνητική πρόθεση και για άλλες λύσεις (που φυσιολογικά προηγούνται) οι οποίες είναι συνδεδεμένες με το κούρεμα καταθέσεων. Μία «φήμη» που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και διαψεύσθηκε από εκπρόσωπο της ΕΚΤ, δημιουργώντας σειρά αποριών όσον αφορά τόσο την πηγή όσο και την σκοπιμότητα της συγκεκριμένης διαρροής…
Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Νάντια Βαλαβάνη, τόνισε σε δηλώσεις της στον Alpha, ότι το κράτος δεν πρόκειται να πειράξει καταθέσεις και θυρίδες.

Ο Πάνος Σκουρλέτης προσπάθησε να είναι καθησυχαστικός αναφορικά με τη θύελλα που προκάλεσε η Νάντια Βαλαβάνη σχετικά με τις θυρίδες και πως δεν θα μπορούν οι κάτοχοί τους να πάρουν τα χρήματά τους.
«Δεν υπάρχει επίσημη απόφαση της κυβέρνησης για τις θυρίδες. Μπορεί να είναι προσωπική εισήγηση μόνο της Βαλαβάνη», είπε ο υπουργός Εργασίας στο Mega, επιβεβαιώνοντας την ασυνεννοησία που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης...

Αν μη τι άλλο, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποδεικνύει όχι μόνο τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά την ανακολουθία και την αναξιοπιστία της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Αναξιοπιστία η οποία επισημοποιείται και εκκινεί διαδικασίες στην κοινωνία, οι οποίες ενδεχομένως θα είναι κατά πολύ διαφοροποιημένες από την «εντολή» του δημοψηφίσματος. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου φαίνεται πως δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τις διαβεβαιώσεις της προς τους πολίτες και εκκινεί η ίδια την διάλυση και την κατάρρευσή της…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Προσχεδιασμενες κινησεις!!

    Που ειπωνονται σιγα-σιγα μετα την "νομιμοποιηση" τους απο το δημοψηφισμα!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζευτε οχι πέτρες , κοτρώνες και βοιδομπουτσες , θα χρειαστούν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]