Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος 2004, Ελλάδα 2015

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Hταν το 2004 η κυβέρνηση Μπους - Τσέινι μαζί με τους Βρετανούς προσπαθούσαν να παραδώσουν την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας μέσω του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν, η πλειοψηφία των στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε παθιασμένα εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Τότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του ΟΧΙ δέχθηκαν απειλές και εκβιασμούς από τη συμμαχία που συνέστησαν οι Αγγλοι με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

Παρόμοιες, όχι τις ίδιες, απειλές -διότι τώρα είναι «λάιτ»- δέχεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το 2004 δεν έβλεπε τον κίνδυνο για την Κύπρο. Οι συνεργάτες του είχαν «τυφλωθεί» από τους ροζ συντρόφους τους στο νησί και παρέσυραν ένα κομμάτι της Αριστεράς σε λάθος απόφαση και σε υποστήριξη των σχεδίων του ακροδεξιού διδύμου που κυβερνούσε την Αμερική. Και σήμερα κυριαρχούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δυνάμεις που μας ζητούσαν να υποταχθούμε.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή το αυριανό δημοψήφισμα, καθώς άκουσα τους τότε «νενέκους» να μιλούν για εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, και για τους εκβιασμούς των ξένων για να υποταχθεί ο ελληνικός λαός.

Για το μνημόνιο και το «Ελληνικό Πρόγραμμα» έχω εκφράσει τις θέσεις μου και δεν τις αλλάζω. Ηταν το αποτέλεσμα των πράξεων των Ελλήνων πολιτικών. Αυτοί έφεραν τους δανειστές για να διαφεντεύουν τη χώρα, αυτοί κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του καφενέ... Από εκεί και πέρα οι δανειστές εκμεταλλεύθηκαν την ανικανότητα των πολιτικών μας, επέβαλαν ένα αποικιοκρατικό πρόγραμμα και οδήγησαν τους πολίτες σε φτώχεια και εξαθλίωση.

Το 2004 η Κύπρος ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Ηταν εξαιρετικά δύσκολες οι στιγμές, αλλά είχαμε αποφασίσει πως πρέπει να αντέξουμε. Δεν είχαμε εναντίον μας μόνο τους ξένους, αλλά και αρκε­τούς Ελληνες πολιτικούς που συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα χωρίς την παραμικρή προετοιμασία και έθεσε λάθος ερώτημα. Το γνωρίζει και ο ίδιος. Το δημοψήφισμα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της χώρας και του λαού. Αντίθετα θα αυξήσει τα προβλήματα, διότι οι δανειστές είναι στυγνοί και δεν θα υποχωρήσουν ούτε έναν πόντο από τις απαράδεκτες θέσεις τους, που οδηγούν μόνιμα σε αδιέξοδο.

Θεωρώ το δημοψήφισμα ως κίνηση διχασμού των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας είναι «φρέσκος» πρωθυπουργός και έχει ακόμα τη λαϊκή εντολή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αρα μπορούσε να πάρει και αποφάσεις και να μη φορτώσει τις ευθύνες στον λαό. Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει τον Απρίλιο - Μάιο του 2010. Από τη στιγμή που η χώρα οδηγήθηκε βάσει σχεδίου στο μνημόνιο, τα δημοψηφίσματα δεν αλλάζουν τίποτα.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]