Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας: Ο καθένας θα αναμετρηθεί με το μπόι του και την ιστορία του

Λαφαζάνης: Αυτό το πρόγραμμα δε βγαίνει πουθενά

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους βουλευτές να βάλουν πλάτη στα δύσκολα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «με το δημοψήφισμα δεν πήραμε εντολή για ρήξη και έξοδο της χώρας από την Ευρώπη».
Επίσης κάλεσε τους βουλευτές να τον στηρίξουν τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χωρίς εσάς δεν μπορώ να προχωρήσω. Δεν θα γίνω νέος Παπαδήμος. Ή θα μείνουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης υπογράμμισε ότι κατάφερε η κυβέρνηση να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία με τη βοήθεια και του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μπήκε στη συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Τσίπρα.

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι είναι ιστορική ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μη φτάσουμε στο Grexit. «Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει. Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου…».

Τέλος έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».

Ο κ. Λαφαζάνης στην ομιλία του εξέφρασε και πάλι τη διαφωνία του με τις ελληνικές προτάσεις. «Όλο αυτό το πρόγραμμα δεν οδηγεί πουθενά. Δεν δίνει απάντηση στα προβλήματα των πολιτών».
Την άποψη ότι πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θέλουμε να κυβερνήσουμε, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης είπε πως «οι συσχετισμοί επιβάλλουν αυτού του τύπου την συνθηκολόγηση για να μπορέσουμε να βρεθούμε σε καλύτερη στιγμή ωστε να υλοποιήσουμε αυτά που επιδιώκουμε».

Στο μεταξύ ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε σε δημοσιογράφους: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, γιατί ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως πούλησε τον Βενιζέλο».

Ο Πετράκος στην ομιλία του ξεκαθάρισε ότι «μόνη λύση είναι η έξοδος από το ευρώ», ενώ ο Λαπαβίτσας τόνισε:

«Επιβεβαιώθηκαν όσα έλεγα. Προφανώς όμως δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit. Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι’ αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Εχουν πολυ πλακα οι Συριζαιοι!

    Ο καθενας ερμηνευει την πολιτικη κατασταση οπως του αρεσει!

    Βγαζουν και ηρωα τον Βενιζελο, ως "θυμα" του Γιουνκερ!

    Θα φταινε οι σφαλιαρες που ετρωγε απο τα ντοσιε του τελευταιου.

    Αλλα αυτο που παει για Οσκαρ ειναι η φραση του Τσιπρα:

    "Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει. Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου."

    Οποιος σου θετει το διλημμα "τα λεφτα ή τη ζωη σου" ειναι κλεφτης , λωποδυτης κι ενδεχομενως

    αδιστακτος εγκληματιας! Κατα τ'αλλα "οι ξενοι δεν ειναι οι κακοι" ,ετσι Αλεξη μου;;!!!

    Εσυ ομως ,Αλεξη μου, πρωτοτυπησες: παρεδωσες και λεφτα και ζωες μελλοντικων γενεων!!

    Αφου δουλεψες τους παντες με "δημοψηφισμα" για να αποφασισει ο "κυριαρχος λαος"!

    Αλλα γιατι η "κακη επιλογη" να ειναι τα μετρα που θετεις εσυ Αλεξη μου και οχι το email

    Χαρδουβελη;!!

    Ξεσκιστηκατε να σκιζετε μνημονια,υπογραφωντας νεα !!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]