Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To μνημονιακό μπλοκ δημιουργεί τεχνητό κλίμα διχασμού

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Διάβασα με προσοχή το τελευταίο άρθρο για την Ελλάδα του διακεκριμένου αναλυτή Βόλφανγκ Μουνχάου στους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς.
Ο Μουνχάου αναλύει το σχέδιο συμφωνίας των εταίρων και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μία τέτοια συμφωνία θα επιφέρει στην ελληνική οικονομία καταστροφή χωρίς προηγούμενο και θα αυξήσει το χρέος σε 200%.

Πλήθος Ευρωπαίων και Αμερικανών οικονομολόγων, ακόμη και νομπελίστες, έχουν την ίδια γνώμη. Ότι δηλαδή η ασκηθείσα την τελευταία πενταετία μνημονιακή πολιτική ήταν κάτι χειρότερο από κοινωνικά εγκληματική, ήταν οικονομικά εσφαλμένη.

Τεχνοκρατικά, επαναλαμβάνω: τεχνοκρατικά, ο ΦΠΑ στο 23%, η προκαταβολή φόρου στο 100%, η φορολογία των αγροτών στο 33%, ο ΕΝΦΙΑ κλπ. αποκλείουν οποιαδήποτε προοπτική εξόδου από την ύφεση και οποιαδήποτε ανάπτυξη. Αυτά τα αυτονόητα αντιλαμβάνονται και εκφράζουν όλοι οι σοβαροί ξένοι και ημέτεροι οικονομολόγοι.

Φαίνεται, όμως, ότι όλοι αυτοί είναι… αντιευρωπαίοι, αντιδυτικοί, τριτοκοσμικοί, ανεύθυνοι, οπαδοί της ρήξης, της δραχμής και του χάους. Διότι έτσι χαρακτηρίζουν συλλήβδην οι μνημονιακοί πολιτευτές, αναλυτές, αρθρογράφοι κλπ. όλους όσους υποστηρίζουν την απόρριψη των όρων που θέτουν οι δανειστές για να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση. Όλους όσους βλέπουν καθαρά ότι μία παράταση του μνημονίου εις το διηκενές είναι ατελέσφορη, υφεσιογόνα και καταστρεπτική για την οικονομία και την κοινωνία.

Η πιο χονδροειδής και δόλια αυθαιρεσία των μνημονιακών είναι ότι ταυτίζουν την άρνηση του ευρώ, υπό τους όρους που τίθενται, με άρνηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας. Όσοι δηλαδή εισηγούνται την επιστροφή στην Εθνική Νομισματική Κυριαρχία (εφ’όσον η ευρωζώνη επιβάλλει διαρκή ύφεση, περικοπές και φόρους), όσοι αρνούνται τη λογική του Σόιμπλε, είναι ταυτόχρονα… αντιευρωπαίοι και επιθυμούν να σπρώξουν την Ελλάδα προς την κατεύθυνση της κεντρώας Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής!

Εγώ θα ισχυριστώ ότι, αντιθέτως, οι μνημονιακοί και οι οπαδοί του ευρώ είναι αυτοί που επιζητούν την απομάκρυνση της Ελλάδας από τη Δύση. Η Ευρωζώνη εξελίχθηκε σε ζωτικό χώρο ηγεμονίας μίας κατ’εξοχήν αντιδυτικής χώρας, της Γερμανίας, που προκάλεσε δύο παγκοσμίους πολέμους εναντίον της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας, βυθίζοντας την Ευρώπη στο χάος και στο αίμα. Η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους της Γερμανίας δεν συνιστά εγγύηση παραμονής της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά απομάκρυνση της Ελλάδας από την Ευρώπη, αυτό τουλάχιστον που υπήρξε η Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την Ευρώπη της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Ανάπτυξης.

Επίσης ισχυρίζομαι ότι η πολιτική συμμαχία που προβάλλει ως κύριο σύνθημα την «πάση θυσία παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» αποτελείται από τις κατ’ εξοχήν τριτοκοσμικές πολιτικές δυνάμεις της οικογενειοκρατίας, της ολιγαρχίας, της φαυλοκρατίας, του πελατειακού συστήματος, των διορισμών, των ΔΕΚΟ και της διαπλοκής. Και έχουν το θράσος να εμφανίζονται τώρα ως υπερασπιστές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας!

Το ηττημένο στις εκλογές μνημονιακό μπλοκ αυτήν τη στιγμή επιχειρεί πόλωση και εθνικό διχασμό γύρω από το τεχνικό ζήτημα του νομίσματος. Κανείς, κύριοι, δεν θα πέσει στην παγίδα σας. Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους δυτικούς θεσμούς, θέλουμε μία Ελλάδα δημοκρατική και ελεύθερη, και αυτά δεν αποδυναμώνονται αλλά αντιθέτως ενισχύονται με την άρνηση μίας επαίσχυντης συμφωνίας.

Πηγή KontraNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ...τρικυμια εν κρανίω του αρθρογράφου ή κάτι άλλο;;;; ..κάποιος να ενημερώσει τον "αρθρογράφο" ότι το μόρφωμα των Σανελ και οι Τσιπροκαμμενοι ηγούνται πλέον του Μνημονιακού μπλόκ..ή αλλιώς του, κατά τον λαό, του ελληνόφωνου ανθελληνικού προδοτικού "συνταγματικού τόξου"..με το 3ο Μνημόνιο το πλέον καταστροφικό της "πρώτης-φοράς-αριστερά-5ης-φοράς-κλεφτοΠασοκ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]