Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σάλος ξέσπασε στην Γαλλία, για τις παρακολουθήσεις των αμερικανών

Σε υψηλούς τόνους αντιδρά επισήμως το Παρίσι στις αναφορές πως τρεις γάλλοι πρόεδροι -Ολάντ, Σαρκοζί και Σιράκ- είχαν πέσει θύματα παρακολούθησης από την αμερικανική NSA: Μετά από έκτακτη συνεδρίαση στο Μέγαρο Ηλυσίων, ο γάλλος πρόεδρος ανέφερε πως η Γαλλία «δεν θα ανεχθεί καμία απειλή στην εθνική της ασφάλεια».
Παράλληλα, η πρέσβης των ΗΠΑ στο Παρίσι κλήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, πρέπει να επαναδιατυπωθούν και να τηρηθούν αυστηρά» αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας μετά τη έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας.

Η ανακοίνωση καταδίκασε ως «απαραδέκτη» την παρακολούθηση «μεταξύ συμμάχων».

Στο Παρίσι έχει πέσει σαν βόμβα η αναφορά, βάσει εγγράφων του Wikileaks, πως οι γάλλοι πρόεδροι Φρανσουά Ολάντ, Νικολά Σαρκοζί και Ζακ Σιράκ είχαν πέσει θύματα παρακολουθήσεων από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Λευκός Οίκος έσπευσε να αντιδράσει, λέγοντας πως «δεν είχε και δεν θα έχει ποτέ στόχο τις επικοινωνίες του Ολάντ» -περιοριζόμενος δηλαδή μόνο στον νυν πρόεδρο, «παράλειψη» οπυ στα γαλλικά ΜΜΕ ερμηνεύθηκε ως έμμεση επιβεβαίωση (τουλάχιστον) για Σαρκοζί και Σιράκ.

Στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης για τις αποκαλύψεις WikiLeaks

Στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στο Παρίσι, ώστε να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των WikiLeaks περί παρακολούθησης από τις ΗΠΑ των τριών τελευταίων προέδρων της Γαλλίας και κυβερνητικών συναντήσεων, ακόμη και μετά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της χώρας.

Όπως αποκαλύφθηκε από την πλατφόρμα την οποία λάνσαρε ο Τζουλιάν Ασάνζ, λίγο μετά την εκλογή του κ. Ολάντ, το 2012, πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη με θέμα ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]