Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τέλος της παρτίδας

Του Νίκου Μελέτη

Σε κάθε παρτίδα έρχεται η ώρα για το άνοιγμα των τελευταίων χαρτιών. Είναι η ώρα που όσο κι αν δεν το θέλεις, όσο κι αν βλέπεις ότι μπορεί το χαρτί σου να μην κερδίζει, όσο κι αν υποψιάζεσαι ότι η μπλόφα σου δεν έπιασε, είσαι ταπί, δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις παρά να κατεβάσεις τα χαρτιά.

Είναι η ώρα της αλήθειας. Εκεί που δεν έχει «μα» και «μου», δεν έχει χαμόγελα και ματιές αισιοδοξίας για να μπερδέψεις τους αντίπαλους παίκτες. Πολύ θα ήθελες όλα να πάνε από την αρχή. Να ξαναμοιραστούν τα χαρτιά, να διαλέξεις άλλους παίκτες, να πάρεις τα ρέστα σου πίσω και να αρχίσει και πάλι το παιχνίδι. Δεν γίνεται ούτε στη φιλική μπιρίμπα αυτό…

Κάπου εκεί βρισκόμαστε, στη δραματική αυτή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές, μια παρτίδα που κράτησε λιγότερο από πέντε μήνες. Παρτίδα σκληρή, αλλά μάλλον άνιση. Το τραπέζι γεμάτο με παίκτες έμπειρους, που έχουν τινάξει την μπάνκα πολλές φορές στον αέρα. Τζογαδόροι με τσέπη γεμάτη και καβάτζα γερή και όπου τους παίρνει με χαρτιά σημαδεμένα. Ο ενθουσιασμός του πρωτάρη, του χωρίς λεφτά φιλόδοξου τζογαδόρου, δεν αρκεί. Ισως να είναι και επικίνδυνος, μια και παρασύρει σε λάθος κινήσεις, που προδίδουν τα χαρτιά σου στους απέναντι.

Οσο κι αν προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα. Τις τελευταίες ημέρες όπου κι αν γυρνάμε τρακάρουμε πάνω σε αυτή την πραγματικότητα που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι αρκούσαν η πίστη και η δύναμη της δικής μας αλήθειας για να την εξαφανίσουμε.

Ολοι καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολη είναι η στιγμή αυτή για τον πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν. Αλλά είναι η στιγμή που πρέπει και αυτοί να αντιληφθούν πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση για την ίδια την Ελλάδα και όλο τον ελληνικό λαό. Θεωρίες, επικοινωνιακές ακροβασίες δεν έχουν καμία απολύτως αξία, απλώς κάνουν πιο δύσκολη και επώδυνη την προσγείωση στην πραγματικότητα. Ας έχουν υπόψη τους το διαχρονικό κήρυγμα του Βούδα: τρία πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ: ο ήλιος, το φεγγάρι και η αλήθεια…

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τρίχες τρίχες τρίχες .
    Προσχεδιασμενα ειναι τα πάντα και οι μαριονέτες παίζουν η καθε μια τον ρολο στο σχεδιασμένο χαος .

    Ουτε πρωθυπουργός υπάρχει , ουτε κράτος , ουτε διοίκηση ουτε τίποτα και εσεις εκει στο εμετικο φυλλάδιο σας είστε συνυπεύθυνοι έσχατης προδοσίας .
    Ακομη λιγο να ξυπνήσουν τα γιδια που ακομη βλέπουν και ακούν τα μεσα μαζικής καταστροφης και διαβάζουν τα σκάτα που τους σερβίρετε και ολα θα μπουν στην θεση τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]