Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΜΙ6 απέσυρε πράκτορες από "εχθρικές χώρες"

Αφού Ρωσία και Κίνα αποκρυπτογράφησαν έγγραφα του Σνόουντεν που περιείχαν στοιχεία υπηρεσιών πληροφοριών 

Η Βρετανία απέσυρε πράκτορες των μυστικών της υπηρεσιών που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εν εξελίξει από "εχθρικές χώρες" διότι η Ρωσία και η Κίνα απέκτησαν πρόσβαση σε απόρρητα δεδομένα που περιέχονταν σε αρχεία που δημοσιοποίησε ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.

Η υπηρεσία κατασκοπείας MI6 απομάκρυνε πράκτορές της από ορισμένες χώρες, έγραψε η εφημερίδα επικαλούμενη αξιωματούχους—τους οποίους δεν κατονομάζει—στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, στο υπουργείο Εσωτερικών και στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν έγγραφα τα οποία περιείχαν λεπτομέρειες για τεχνικές και μεθόδους δράσης των υπηρεσιών πληροφοριών που μπορεί να επιτρέψουν τον εντοπισμό Βρετανών και Αμερικανών κατασκόπων, πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές.

Πάντως ένας αξιωματούχος στο γραφείο του Κάμερον δήλωσε στη Σάντεϊ Τάιμς ότι δεν υπάρχει "καμιά απόδειξη ότι έπαθε κακό κάποιος".

Μια εκπρόσωπος του γραφείου του Κάμερον απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ερωτηθείσα σχετικά από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών της Βρετανίας δεν απάντησαν όταν τους ζητήθηκαν σχόλια.

Οι αμερικανικές αρχές επιδιώκουν ο Σνόουντεν να δικαστεί διότι έδωσε στη δημοσιότητα διαβαθμισμένα έγγραφα. Ο πληροφορικός είχε διαφύγει από τις ΗΠΑ και εντέλει του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη Μόσχα το 2013.

Σχόλιο ιστολογίου: Αυτά, φυσικά, είναι αδιανόητα για την Ελλάδα, Αφού, όπως έχει καταγραφεί μέσα σε ελληνικά δικαστήρια από καταθέσεις επωνύμων, η Ελλάδα δεν αποσύρει πράκτορες εξαιτίας αποκρυπτογραφήσεων, αλλά εξαιτίας διαρροών στον Ελληνικό Τύπο ή εξαιτίας αποφάσεων πολιτικών που ενίοτε εκθέτουν επιχειρησιακές δράσεις των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στο εξωτερικό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]