Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Αποτυχημένο κράτος»!

Ο Γερμανός οικονο­μολόγος και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ Γίργκεν Σταρκ παρομοιάζει την Ελλάδα σαν τη... Λιβύη, το Ιράκ και τη Συρία

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Βόμβα από τον Γίργκεν Σταρκ, τέως στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: «Πότε επιτέλους θα δει κάποιος ότι η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος;» τονίζει σε άρθρο του στη γερμανική εφημε­ρίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Είμαστε κάτι σαν τη... Λιβύη, το Ιράκ, τη Συρία δηλαδή κατά τον Γερμανό οικονομολόγο. «Η Ελλάδα είναι αναξιόχρεη, ανίκανη να πληρώσει. Όλοι οι υπεύθυνοι το ξέρουν, δεν διαπραγματεύονται όμως ανάλογα» προσθέτει.

Κλιμακώνεται η πίεση των Γερμανών πάνω στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ως και ο μηδενικής πολιτικής βαρύτητας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έγινε πρωτοσέλιδος τίτλος στη Γερμανία, μόλις έκανε δηλώσεις που θα μπορούσαν να ερμηνευθούν κατά της χώρας μας. «Τουσκ: Πέρασε ο καιρός για τα παιχνιδάκια της Αθήνας» ήταν προχθές τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας της γερμανικής ελίτ.

Μέσα στο κόλπο και οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα αφότου επιδόθηκε στον Τσίπρα προειδοποίηση ότι «το παιχνίδι τελείωσε»» ήταν ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της μεγαλύτερης οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης προχθές. «Ακαμπτο μήνυμα αντανακλά την οργή των δανειστών» πρόσθετε ο υπότιτλος.

«Τις αυστηρότερες προειδοποιήσεις τους προς την Αθήνα εξέπεμψαν οι δανειστές... με το ΔΝΤ να αποσύρει τη διαπραγματευτική ομάδα του και τους Ευρωπαίους ηγέτες να διαμηνύουν ότι τελείωσε ο χρόνος του συμβιβασμού» άρχιζε το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας. «Τώρα χρειαζόμαστε αποφάσεις, όχι διαπραγματεύσεις. Γνώμη μου είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γίνει λίγο πιο ρεαλίστρια. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τζογάρισμα, δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για τζογάρισμα. Ερχεται η μέρα, φοβάμαι, που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ολοι κατάλαβαν ότι αυτός ο «κάποιος» με τον οποίον απειλεί την Ελλάδα ο Ντόναλντ Τουσκ δεν είναι άλλος από τη Γερμανία.

Πρωθυπουργός πώς θα παραμείνει κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Αλέξης Τσίπρας; Συμβουλές επ' αυτού δεν δίνουν βέβαια οι Γερμανοί, οι οποίοι τον απεχθάνονται. Δίνουν όμως οι Αμερικανοί, οι οποίοι τον... «στηρίζουν». Αρκεί να διαβάσει κανείς στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» της Δευτέρας το άρθρο του πολιτικού αναλυτή Χιούγκο Ντίξον για να καταλάβει βαθύτερα πόσο ειλικρινής είναι αυτή η αμερικανική στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκεί να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας... «κεντροαριστερός προδότης» (!!!) και η παραμονή του στην εξουσία είναι εξασφαλισμένη, ισχυρίζεται ο αρθρογράφος της μεγάλης αμερικανικής εφημερίδας. «Θα έπρεπε να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του ως κεντροαριστερό και να αντιμετωπίσει το να αποκαλείται προδότης από τους πρώην συντρόφους του» γράφει χαρακτηριστικά. Του συνιστά μάλιστα «να προκηρύξει νέες εκλογές και να πετάξει έξω με τις κλοτσιές τους αντάρτες». Προτείνει δηλαδή στον Τσίπρα πλήρη... «σαμαροποίηση»!

Αντιστέκεται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο λαός θέλει τη συμφωνία, όχι όμως την υποταγή σε έναν μισανθρωπικό παραλογισμό» είπε στη Βουλή. «Αν προσυπογράψουμε αυτή τη στιγμή για να κλείσει η συμφωνία, σε έξι μήνες θα είμαστε πάλι εδώ για συνέχιση της σκοτοδίνης» πρόσθεσε. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω;

Πηγή "Έθνος"

Σχόλιο ιστολογίου: Η εισαγωγή του όρου "αποτυχημένο κράτος" (failed state) ουσιαστικά επιχειρεί να προσφέρει άλλοθι στις ό,ποιες ενέργειες της Γερμανικής Ευρώπης κατά της Ελλάδας, η οποία ως "αποτυχημένο κράτος" (με λίγη προπαγάνδα μπορεί να χαρακτηριστεί αργότερα και ως "μη κράτος") επί της ουσίας αθωώνει εκ των προτέρων την οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά έναντι κράτους, το οποίο προστατεύεται από το Διεθνές Δίκαιο... Αν όμως δεν υπάρχει κράτος, τότε... κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο. Δυστυχώς, διαπιστώνουμε πως η Γερμανική Ευρώπη έχει ισχυρή ροπή προς την δημιουργία συνθηκών μίας νέας ευρωπαϊκής γενοκτονίας, η οποία ξεκινάει από την Ελλάδα. Και είναι περισσότερο από προφανές ότι η Γερμανία όχι μόνο δεν έχει μάθει από τα τραγικά ιστορικά της λάθη, αλλά έχει αναλλοίωτη την τάση υλοποίησης του uber alles, με οποιοδήποτε τίμημα για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως όλα αυτά προέρχονται από ένα "κράτος" που στην πραγματικότητα είναι "εταιρεία", τότε μία σειρά από πολύ σκληρά ερωτήματα δημιουργούνται για τις σκοπιμότητες που υπάρχουν πίσω από την ατιμώρητη συνεχή γερμανική επίθεση κατά εθνών και λαών...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως όλα αυτά προέρχονται από ένα "κράτος" που στην πραγματικότητα είναι "εταιρεία", τότε μία σειρά από πολύ σκληρά ερωτήματα δημιουργούνται για τις σκοπιμότητες που υπάρχουν πίσω από την ατιμώρητη συνεχή γερμανική επίθεση κατά εθνών και λαών.

    κχ
    Ο ρόλος των Γερμανών ήταν ανέκαθεν ο ρόλος ενός έξυπνου ηλίθιου. Κατά την αμερικανική ρήση somebody must do the dirty job. Έτοιμο το φιτίλι, ο έξυπνος ηλίθιος απλά θα το ανάψει. Το μάρκο των Γερμανών και το φράγκο των Γάλλων έφτιαξαν το ευρώ. Αλλά πώς φτιάχτηκε μάρκο+φράγκο = ευρώ ; Το δολάριο δεν "έπεσε"; Αυτό δεν τα έφτιαξε μετά την οικονομική ισοπέδωση της Ευρώπης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα εχουν και την ¨ νομιμότητα ¨ να επέμβουν στρατιωτικα .....σε λιγο που θα χρειαστει .
    Μπλέξαμε .
    Καλη σας δυναμη και καλη λευτερια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποτυχημένο κράτος (failed state) : Κράτος το οποίο έχει καταρρεύσει και δεν μπορεί να μεριμνήσει για τους πολίτες του χωρίς ουσιαστική εξωτερική υποστήριξη και όπου έχει πάψει να υφίσταται κυβέρνηση εντός των εδαφικών ορίων του κράτους.
    Σχόλιο δικό μου: Η βασική και αδιαμφισβήτητη διαπίστωση όσο αφορά το ερώτημα εάν η Ελλάδα είναι ,ή δεν είναι ,ένα αποτυχημένο κράτος, μας την δίνει η ίδια η εξαθλίωση των πολιτών της. Αφού λοιπόν ως κράτος , την χρονική περίοδο από 2009- έως και σήμερα 15-6-2015 όλες οι κυβερνήσεις που υπήρξαν , αποδεχόντουσαν πως θέλουν την προστασία δηλαδή την υποστήριξη της Ε.Ε., και του Δ.Ν.Τ. ,έμμεσα αλλά ουσιαστικά αποδέχεται ότι είναι ένα (αποτυχημένο) Κράτος.
    Ο όρος δεν είναι ούτε τυχαίος, ούτε άκαιρος, αντίθετα έχει βάθος και προάγει της θέσεις που εκφράζει η καθιερωμένη επιστημονική σχολή σκέψης της σημερινής πραγματικότητας που διέπει της διεθνής σχέσεις.
    Όλο το θέμα δεν είναι ένα επιδερμικό πρόβλημα του 2% της οικονομίας της Ε.Ε. ,ποσοστό που αντιπροσωπεύει η Ελληνική οικονομία στο άθροισμα της ,αλλά είναι κανονιστικό όσο αφορά το υπάρχων καθιερωμένο οικονομικό καθεστώτος από τους Ναπολεόντειους πολέμους έως και σήμερα!!!Ο όρος λοιπόν «αποτυχημένο κράτος» προσδιορίζει την ανάγκη που έχει αυτό να στηριχθεί ως συνέχεια του υπάρχοντος θεσμοθετημένου καθεστώτος λειτουργίας της οικονομίας ,και της πολιτικής εξουσίας που το διατηρεί ως σύστημα.
    Εάν λοιπόν πρέπει να κερδίσουμε χρόνο και να μην γίνω κουραστικός στο σχόλιο μου ,θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι το Κράτος δεν είναι οι Πολίτες του όπως λογικά θα έπρεπε, αλλά αυτοί που τελικά διαχειρίζονται την πραγματική εξουσία που δεν είναι άλλη από την εξουσία αυτή που διαχειρίζεται συνολικά τον παραγόμενο Πλούτο .
    Το αποτυχημένο Κράτος λοιπόν είναι αυτό που είχε την ροπή να ξεχάσει να λειτουργεί ως εντολοδόχος ρυθμιστής της αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, στο αποτέλεσμα αυτό κατέληξε το κράτος της Ελλάδος όχι γιατί επανακαθόρισε πολιτικά τους κανόνες αναδιανομής του πλούτου , αλλά γιατί ολίσθησε σε μία πραγματικότητα που παρήγαγε δίκαιο πάνω στην σαθρότητα του λαϊκισμού και όχι την Λαϊκή Βούληση.
    Το αποτυχημένο σημερινό Ελληνικό Κράτος φυσικά και χρωστά εξηγήσεις για την διαχρονική του συμπεριφορά στους επικυρίαρχους του, πάντα όμως διατηρώντας την υποχρέωση να μην αποκαλύψει την απόλυτη αλήθεια που δυστυχώς πάντα ήταν και θα είναι πικρή.
    Ο διαχωρισμός μεταξύ ενός Κράτους που φαίνεται πως κυβερνά μόνο όταν είναι αποτυχημένο ,και του πραγματικού Κράτους που κινεί τα πραγματικά νήματα της Εξουσίας είναι το πρωταρχικό σημείο αναφοράς μου.
    Η Παγκόσμια Τάξη, ή Νέα Τάξη πραγμάτων Νέα Εποχή , και η Παγκοσμιοποίηση έχουν ένα σκοπό που δεν είναι άλλος από με πρόσημο την Ασφάλεια , δίνοντας της επιλεκτικά Κρατική ,Οικονομική ,Χρηματοπιστωτική ,Ενεργειακή ,Τεχνολογική ,Περιβαλλοντική , διάσταση.
    Ποτέ όμως δεν συμπεριλαμβάνουν με ουσιαστικό και αυτόνομο πρόσταγμα την Πολιτική Ασφάλεια, βλέπεις η απόλυτη Πολιτική Ασφάλεια έρχεται με την εφαρμογή της απόλυτης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,και εάν εφαρμοστεί εξαφανίζεται ο Φόβος ,και η Ανασφάλεια.
    Συνεπώς στην Δημοκρατία των Ανθρώπινων αξιών δεν θα χωρούν ούτε ο Φόβος , ούτε ο όρος Ασφάλεια.

    Π.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]