Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσβεστο μίσος του Σόιμπλε κατά του Βαρουφάκη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αισθάνεται ότι αυτός κυβερνά τη Γερμανία και την Ευρωζώνη και απαιτεί δουλόφρονα υποταγή στις εντολές του

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αποκρουστικός ανθέλληνας έχει γίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί να αντέξει με τίποτα να έχει απέναντί του τον Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος υποκρίνεται ότι τον σέβεται αλλά στην πραγματικότητα τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, αντανακλώντας και εκφράζοντας την απέχθεια προς τον Σόιμπλε που αισθάνεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. «Ο κ. Βαρουφάκης χειρίζεται τον Τύπο με ανόητα αφελή τρόπο», δήλωσε προχθές ο Σόιμπλε, αδυνατώντας να ελέγξει τα συναισθήματα μίσους που τρέφει προσωπικά εναντίον του Ελληνα ομολόγου του. Μαθημένος να έχουν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών αλλά και οι πρωθυπουργοί της Ευρωζώνης δουλοπρεπή συμπεριφορά απέναντί του και να εκτελούν ασυζητητί τις εντολές του, ο Σόιμπλε γίνεται έξω φρενών κάθε φορά που βλέπει τον Ελληνα υπουργό που «χαλάει την πιάτσα» της ευρωπαϊκής δουλοφροσύνης προς το πρόσωπό του. Ο Σόιμπλε αισθάνεται πολύ παραπάνω από καγκελάριος! Αισθάνεται ότι αυτός κυβερνά τη Γερμανία και φυσικά όλη την Ευρώπη και όχι βέβαια η Ανγκελα Μέρκελ. Εδώ που τα λέμε, δεν έχει και άδικο που αισθάνεται έτσι. Αν δεν ήταν εκείνος ο παράφρων Δυτικογερμανός που αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει και τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι, είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Σόιμπλε θα ήταν εδώ και πολλά χρόνια καγκελάριος της Γερμανίας, και όχι η... «θείτσα» από την Ανατολική Γερμανία! Τα έχασαν στο Μέγαρο Μαξίμου από τη χυδαιότητα της φραστικής εκτροπής του Σόιμπλε κατά Βαρουφάκη.

Δεν ήξεραν τι να απαντήσουν. Τελικά, ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να προσδώσει αυξημένη βαρύτητα στην υπεράσπιση του πανταχόθεν βαλλόμενου Γιάνη Βαρουφάκη. «Η εμμονή και η επιμονή του (σ.σ. αναφέρεται στον Σόιμπλε) σε αυτήν την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», είπε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προκαλώντας μάλλον θυμηδία στο Βερολίνο, όπου η έννοια της «ενωμένης και δημοκρατικής Ευρώπης» εκλαμβάνεται εντελώς διαφορετικά από ό,τι στο Παρίσι, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη ή την Αθήνα. Το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας θέλουν να φτιάξουν οι Γερμανοί υπό την αδιαφιλονίκητη ηγεμονία του Βερολίνου, αυτό ονομάζουν «ενωμένη Ευρώπη» κατ' ευφημισμόν! «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση», συνέχισε ο Νίκος Παππάς τον σχολιασμό του, κάνοντας δύο λάθη σε δύο προτάσεις. Λάθη πολιτικά, φυσικά.

Καθόλου «αποτυχημένες πολιτικές» δεν είναι για τη Γερμανία οι πολιτικές της εξουθενωτικής λιτότητας που προωθεί ο Σόιμπλε. Η εξαθλίωση των λαών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και η υπαγωγή τους στις διοικητικές εντολές της Γερμανίας, η οποία ουσιαστικά διατάζει και οι κυβερνήσεις τους εκτελούν, γιατί συνιστά «αποτυχημένη πολιτική»; Αντιθέτως, θρίαμβο του Βερολίνου αποτελεί! Γι' αυτό άλλωστε και ο Σόιμπλε είναι τρομερά δημοφιλής μέσα στη Γερμανία, ενώ σχεδόν όλα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τον μισούν. Είναι επίσης υπερφίαλο να πανηγυρίζει κανείς για την «αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας», υπονοώντας μάλιστα ότι αυτή η αποτυχία έχει φέρει τον Σόιμπλε σε «δύσκολη θέση».

Αλλο πράγμα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να πετάξουν οι Γερμανοί εκτός ευρώ την Ελλάδα προκαλώντας οι ίδιοι υπαρξιακή κρίση της Ευρωζώνης και εντελώς άλλο πράγμα η ελεγχόμενη οικονομική ασφυξία της Ελλάδας από το Βερολίνο, την οποία θα χαλαρώνουν κάθε φορά που θα μας δίνουν λεφτά για να τα πάρουν η ΕΚΤ, ο μηχανισμός EFSF ή το ΔΝΤ (και για το τελευταίο, παίζεται!), αλλά όχι για μισθούς ή συντάξεις ή ανάγκες του ελληνικού κράτους. «Αποκλείεται να δοθούν χρήματα χωρίς να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από ελληνικής πλευράς», δήλωσε σε ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι το ενεργούμενο του Σόιμπλε, ο Ολλανδός πρόεδρος της ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Οσο για τον ίδιο τον Σόιμπλε, ακόμη και την ίδια την τρόικα στην κυνική προηγούμενη μορφή της θέλει να στείλει στην Αθήνα. «Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς, για να επιβεβαιωθεί ότι έχει εκπληρωθεί το Μνημόνιο!» τόνισε χαρακτηριστικά. Η εθνική αξιοπρέπεια έχει βαρύ αντίτιμο. Αυτό πρέπει να πει η κυβέρνηση στον λαό, αν δεν προτίθεται να υποχωρήσει στους εκβιασμούς των Γερμανών.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Διάβημα της Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη

    Απολύτως επιβεβλημένο, κατά την γνώμη μου. Ο τύπος είναι απίστευτος! Με την χαρακτηριστική χοντράδα του Γερμανού καλαμοκαβαλάρη, έχει δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο παρελθόν. Ως φαίνεται, ούτε η Μέρκελ μπορεί να τον μαζέψει, παρά τα ηγετικά της χαρίσματα. Μπροστά στον Σόιμπλε σιωπά, ή κοιτάζει πολύ διακριτικά να τα μαζέψει λίγο. Είναι μάλλον προφανές ότι την "κρατά". Το ερώτημα είναι με τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχαηλ,

      η Μερκελ κρατα χαμηλο προφιλ διοτι ενδεχομενως ενδιαφερεται για αλλη "θεση" περα

      απο την Καγγελαρια!

      Και πρεπει να δειχνει οτι ειναι "σεμνη" και "ταπεινη"!

      Αφηνει τους αλλους να σπερνουν το μισος,κι αυτη τη βγαζει "λαδι"!


      ΓΜ

      Διαγραφή
    2. Ποια άλλη θέση; Τι ακριβώς εννοείς;

      Διαγραφή
    3. http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/162397/spiegel-h-merkel-fevgei-thelei-na-paei-ston-ohe.html

      "Έτοιμη να αποχωρήσει από την καγκελαρία φέρεται η Α. Μέρκελ. Οπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel η Μέρκελ φέρεται να έχει αποφασίσει ότι θα αποχωρήσει αυτοβούλως από την καγκελαρία. Το πότε θα συμβεί αυτό δεν είναι γνωστό, ωστόσο εικάζεται ότι η Μέρκελ θα διεκδικήσει ένα διεθνές αξίωμα, όπως για παράδειγμα τη θέση του γ.γ. του ΟΗΕ ή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και τα δύο αυτά αξιώματα θα "χηρέψουν" στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, οπότε εκτιμάται ότι η Μέρκελ θα ανακοινώσει λίγο νωρίτερα την αποχώρησή της.....
      ....Θα είναι η πρώτη καγκελάριος από το 1949 που θα αποχωρήσει εθελοντικά. Πιθανότερη διάδοχός της θεωρείται η Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν. Το γεγονός ότι η Μέρκελ έχρισε τη φον ντερ Λάγιεν υπουργό Αμυνας, για να αποκτήσει κύρος και στο εξωτερικό, θεωρείται ως πρόκριμα για την πρώην υπουργό Εργασίας.
      Δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για πρόωρη αποχώρηση της Ανγκελα Μέρκελ, προτού ολοκληρωθεί η τρέχουσα θητεία της, ωστόσο πλέον η πληροφορία προέρχεται από υψηλόβαθμα στελέχη του CDU και πρωτοκλασάτα μέλη της κυβέρνησης, γεγονός που της προσδίδει μεγαλύτερη αξιοπιστία."


      ΓΜ

      Διαγραφή
    4. Θέατρο παίζουν ολοι τους , βαρουφακιδες και μπαρουφακιδες .
      Βλέπε και τον γύφτο μπεκρη τον πάκι , που απο τόσους και τόσους Ελληνες αυτον βρήκαν οι ΔΗΔΕΝ αριστεροι να κάνουν γλάστρα . Ποιος το προβλέψε ; ΚΑΝΕΙΣ .

      Οτι πει το αφεντικο τους γίνεται και ολα τα αλλα ειναι για τους βαθειά κοιμησμενους .
      Σκηνοθετημενα ειναι Δελαστίκ μου.....και οι αναλύσεις σας σε χαρτί ειναι μονο για τον κωλο μας .
      Μαθες ο σαμαρας ήταν κακός και ο τσιπρας ο καλος !
      Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτια μας ;
      300+1 οι προδότες και μαζι και όσοι ΔΗΔΕΝ τους στηρίζουν, ή , τους μάχονται ....
      Μια συμμορία ο κοινοβουλευτισμος ΣΑΣ και στόχο εχουν να διαλύσουν και παραδώσουν την Πατριδα μας στα νύχια των διεστραμενων τοκογλυφων ( αφεντικο) δίχως ομως τους Ελληνες .
      Ο κίνδυνος ειναι οι λαθρεποικοι και οχι η κατεστραμμένη οικονομία .
      Η οικονομία σε ενα χρονο , με ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ θα ειναι και πάλι στην κορυφή .
      Εχει να πεση πεινα .....
      Και δικαίως !

      Διαγραφή
  2. Ο Βαρουφακης απαντάει στο μίσος του Σοιμπλε με φωτογραφηση και του λεει: εσύ είσαι σακάτης εγώ γερός, εσύ μονος εγώ με μια ωραία γυναικα, εσύ στη σκοτεινή και αφιλόξενη χώρα σου εγώ απέναντι από την ηλιόλουστη Ακρόπολη......Σατανικό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]