Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τζήμερος: Ο Τσίπρας είναι μιμητής του Χίτλερ

Σε μία πρωτοφανή πρόκληση – ύβρη προχώρησε σήμερα ο γνωστός διαφημιστής κ. Τζήμερος, στην απογευματινή εκπομπή (12/3/2015) του Μπογδάνου στο Σκάι "Σκάι στις 6", όπου αναφερόμενος στο θέμα της γερμανικής αποζημίωσης που έθιξε ο κ. Τσίπρας και στελέχη του κυβέρνησής του, δεν δίστασε να πει ότι «ο Τσίπρας είναι μιμητής του Χίτλερ», ακολουθώντας "σαν πιστό σκυλί" τον δρόμο των προκλήσεων και των ύβρεων του γερμανού Οικονομικών κ. Σόιμπλε. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, που ήταν στην εκπομπή, ζήτησε από τον κ. Τζήμερ να ανακαλέσει, αλλά εισέπραξε την άρνηση του... διαφημιστή και αποχώρησε από την εκπομπή διαμαρτυρόμενος. Το ότι ο κ. Τζήμερος βρισκόταν σε άλλο στούντιο δημιουργεί υποψίες για πρότερη γνώση των δηλώσεών του...

Προφανώς, ο κ. Τζήμερος, ορμώμενος από την αγάπη του προς την γερμανική Ευρώπη, από την ανάγκη του να προστατεύσει τα γερμανικά συμφέροντα, αλλά και από την αδήριτη ανάγκη του να τραβήξει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για να επανέλθει στην δημοσιότητα, δεν διστάζει να γίνει εκφραστής των συμφερόντων της Γερμανίας, δεν διστάζει να παραχαράξει την καταγεγραμμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη συμπεριφορά της Γερμανίας προς την Ελλάδα και προχωρά στο να γίνει ο «εκπρόσωπος Τύπου»(;) της Γερμανίας, προσδίδοντας (προφανώς μεστός της γερμανικής κουλτούρας και σκέψης) στον πρωθυπουργός της Ελλάδας χαρακτηριστικά του… Χίτλερ.

Στην ίδια εκπομπή του Σκάι, ο κ. Τζήμερος εμφορούμενος γερμανικών αξιών, δήλωσε πως μεταπολεμικά στην Ελλάδα τέθηκε το δίλημμα: «Ή θα πάρετε αποζημίωση από την Γερμανία ή θα πάρετε οικονομική βοήθεια το σχέδιο Μάρσαλ» και αυτός, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, είναι ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα ποτέ δεν ζήτησε αποζημίωση από την Γερμανία.

Χωρίς να έχουμε καμία διάθεση να κρίνουμε την ιστορική γνώση του κ. Τζήμερου, τονίζουμε πως η απόπειρα του να εισάγει την στυγνή βωμολοχία στον πολιτικό βίο «βρίσκει τοίχο», αφού τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικές και ιστορικές του πρακτικές και γνώσεις, αποτελούν δυσώδες παρελθόν, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την παγκόσμια ιστορία. Και, φυσικά, μετά από αυτή του την εκδήλωση «αβροφροσύνης» προς τον κ. Τσίπρα, ο διαφημιστής Τζήμερος θα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν χρησιμοποιεί βωμολοχίες τότε η… «είσπραξή» του θα είναι ανάλογη...

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος του γερμανικού κόμματος "Αριστερά" (Die Linke), Μπερντ Ρίξινγκερ, δήλωσε:
«Ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της γερμανικής βουλής εκτιμά ότι θα μπορούσαν να διατυπωθούν αξιώσεις για αποζημιώσεις και δεν τις απορρίπτει, όπως η κυβέρνηση. Mε φόντο την ιστορία μας – 80.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους, έγιναν σφαγές, 1.700 χωριά καταστράφηκαν – έχουμε μια ιστορική ευθύνη. Και η γερμανική κυβέρνηση καλά θα έκανε να ακολουθήσει το δρόμο του διαλόγου, της κατανόησης και του δικαίου. Εάν δει κανείς τις αναλογίες και εάν δει κανείς πως συμπεριφέρθηκε η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Γερμανία τη δεκαετία του 1950 με τη Συμφωνία του Λονδίνου, βλέπει κανείς μια τεράστια διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίσει κανείς την Ελλάδα. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν δεν πήγαν στους Έλληνες άλλα στη διάσωση των τραπεζών καθώς και ότι σήμερα πολλοί Έλληνες γίνονται ολοένα φτωχότεροι. Και εκεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι».

Αυτά λέει ο γερμανός πολιτικός, που ενδεχομένως, σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο, δεν γνωρίζει την ιστορία της Γερμανίας...

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]